2020-03-04 14:01:22
Φωτογραφία για Πρεμιέρα για τον Γιάννη Μούτσο στο MEGA - Αυτή είναι η εκπομπή του...
ΠΡΕΜΙΕΡΑ «OFF THE RECORD» 

Πόσο πετρέλαιο και φυσικό αέριο κρύβει το ελληνικό υπέδαφος; Είναι εμπορικά εκμεταλλεύσιμο και τι θα συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία; Ποιοι είναι οι υποψήφιοι μνηστήρες για τα κοιτάσματα και ποιοι εποφθαλμιούν να πάρουν ένα κομμάτι της πίτας; 

Η εκπομπή ,«OFF THE RECORD», με τον Γιάννη Μούτσο, κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 24:00, στο MEGA, και ανοίγει τον φάκελο των υδρογονανθράκων και των πετρελαίων στην Ελλάδα. Άνθρωποι της αγοράς, πολιτικά πρόσωπα και επιστήμονες αναδεικνύουν τις αθέατες πλευρές της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου, από το 1974 μέχρι σήμερα, καθώς και τις ακραίες καθυστερήσεις στις έρευνες. 

Στο επίκεντρο της εκπομπής, το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, αλλά και η στάση των ξένων δυνάμεων. Οι προκλήσεις και η στρατηγική της Ελλάδας ως απάντηση στις τουρκικές διεκδικήσεις. Η ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), ο ρόλος της Κύπρου και οι κίνδυνοι από τις καθυστερήσεις, αλλά και αποκαλυπτικά έγγραφα για την συμφωνία του αγωγού EASTMED. 


Στην εκπομπή μιλούν ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, o Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης ,Κωστής Σταμπολής, ο Ιωάννης Μπασιάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), ο Άγγελος Συρίγος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής ΝΔ, ο γεωλόγος πετρελαίου- ενεργειακός οικονομολόγος, Δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου, ο Ιωάννης Μάζης, πρόεδρος τμήματος Τουρκικών σπουδών και σύγχρονων ασιατικών σπουδών, ο Ηλίας Κονοφάγος, χημικός μηχανικός και μέλος της επιτροπής ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών. 

Πρεμιέρα «OFF THE RECORD»: Τέταρτη 04 Μαρτίου στις 24:00 στο MEGA  

Παρουσίαση – Επιμέλεια: Γιάννης Μούτσος

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ