2020-04-07 00:45:22
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Άλλα 20 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στους 79 οι νεκροί – 1755 συνολικά
Ακόμα έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας ενώ παρατηρείται μείωση των νέων κρουσμάτων στην χώρα μας.

HR

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, καθηγητή Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρη Τσιόδρας ανακοίνωσε 20 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα με το σύνολο να φτάνει τους 1755.

90 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκ των οποίων το 79% είναι άνδρες και σήμερα καταγράφηκαν έξι νεκροί με το σύνολο να φτάνει τους 79.Από τους θανάτους που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα, 29% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 86% των νεκρών είχαν υποκείμενα νοσήματα ή και ήταν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Το 55% των κρουσμάτων είναι άνδρες. Εννέα ασθενείς βγήκαν από μονάδες εντατικής θεραπείας ενώ έχουν διενεργηθεί συνολικά 26.193 τεστ για τον ιό.

Γονιδιακά αίτια

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, τα κρούσματα και οι θάνατοι νέων και υγιών ατόμων, ενδέχεται να σχετίζεται με γονιδιακά αίτια.

Παράλληλα επισήμανε πως υπάρχει μία ουσία στους πνεύμονες (επιφανειοδραστικός παράγοντας), ο οποίος καθιστά πιο ελαστικούς τους πνεύμονες.

Ένας ακόμη παράγοντας θα μπορούσε να αποδοθεί και στο ότι οι νέοι συχνά δεν τηρούν τα προστατευτικά μέτρα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ