2020-06-29 09:18:49
Φωτογραφία για Linux gaming να είναι καλύτερο από τo gaming στα Windows;
Είναι να αναρωτιέσαι μερικές φορές... Πριν λίγες μέρες ο γράφων παρουσίασε την εμπειρία του αναφορικά στο Linux gaming και κατέληγε στο συμπέρασμα ότι τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλύτερα σε σχέση με τα Windows, τουλάχιστον για παλαιότερους τίτλους. Η συνολική εμπειρία για τον χρήστη είναι τουλάχιστον συγκλονιστική και οι ρυθμοί με τους οποίους βελτιώνεται το λογισμικό είναι κυριολεκτικά ιλιγγιώδεις.

Προς επιβεβαίωση των παρατηρήσεών μου, πριν λίγες ώρες, το δημοφιλές LTT παρουσιάζει την κατάσταση των πραγμάτων για το Linux gaming, επιβεβαιώνοντας ότι τουλάχιστον οι παλαιότεροι τίτλοι τρέχουν πολύ καλύτερα σε περιβάλλον Linux, ενώ γιγάντια άλματα έχουν γίνει στην υποστήριξη τόσο λογισμικού όσο και περιφερειακών συσκευών. Μέρα με τη μέρα αυτά τα άλματα συνεχίζονται και αυτό δεν είναι υπερβολή, αλλά αντικατοπτρίζει την καθημερινότητα ενός Linux user. Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Από την πανεύκολη και ταχύτατη εγκατάσταση λογισμικού και την υποστήριξη χιλιάδων τίτλων (πολλών εξ αυτών ΑΑΑ) έως και την υποστήριξη συστημάτων anti cheat (και anti-piracy DRM), όπως το DENUVO (που κυριολεκτικά κανείς δεν περίμενε)
. Η κοινότητα έχει κάνει θαύματα με τους open source drivers της AMD και έχει πλέον (ειδικά για το gaming) ξεπεράσει κατά πολύ τους μετριότατους Nvidia closed source drivers. Όσο για τα περιφερειακά; Ο γράφων αυτών των γραμμών κυριολεκτικά ξεστραβώθηκε μαθαίνοντας για out of the box υποστήριξη controllers (π.χ. ps4) μέχρι και ανοικτού κώδικα λογισμικού για ρύθμιση RGB! Ειδικά το τελευταίο δεν περίμενα να το δω ποτέ στο Linux!

Είτε ασχολείστε με Linux είτε όχι, είτε παίζετε παιχνίδια είτε όχι, αξίζει να δείτε το video του LTT, έστω και μόνο για ενημερωτικούς λόγους. 

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ