2020-08-28 23:17:00
Φωτογραφία για Χωρίς χιόνια και COVID-19; Η σύνοδος του Νταβός
Οι εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, αν όλα πάνε καλά, θα γίνει χωρίς χιόνια και χωρίς COVID-19 - Δεν ανακοινώθηκε συγκεκριμένη ημερομηνία

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αποφάσισε να αναβάλει την επερχόμενη ετήσια συνάντησή του στο Νταβός της Ελβετίας λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και στο πλαίσιο της προσπάθειας να συμβάλλει στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του Covid-19.

Η συνάντηση, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2021, θα προγραμματιστεί εκ νέου σε «αρχές του επόμενου καλοκαιριού», σύμφωνα με τον Έιντριαν Μονκ, διευθύνοντα σύμβουλο του φόρουμ.

«Η απόφαση δεν ελήφθη εύκολα, καθώς η ανάγκη για παγκόσμιους ηγέτες να συναντηθούν για να σχεδιάσουν μια κοινή πορεία ανάκαμψης και να διαμορφώσουν τη «Μεγάλη Επανεκκίνηση στην μετάCOVID-19 -εποχή είναι εξαιρετικά επείγουσα», ανέφερε ο Μονκ σε δελτίο τύπου.


«Ωστόσο, η συμβουλή από ειδικούς είναι ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με ασφάλεια τον Ιανουάριο», πρόσθεσε.

Η ετήσια σύνοδος κορυφής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός είναι συνήθως μια από τις μεγαλύτερες συλλογές παγκόσμιων ηγετών και εταιρικών στελεχών.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανακοίνωσε επίσης την Τετάρτη ότι, αντί της αυτοπρόσωπης παρουσίας, θα φιλοξενήσει ένα «υψηλού επιπέδου», ψηφιακό φόρουμ που ονομάζεται «Διάλογοι Davos» την εβδομάδα της 25ης Ιανουαρίου. Ο Μόνκ εξήγησε ότι η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει παγκόσμιους ηγέτες και θα τους προσφέρει την ευκαιρία να παρουσιάσουν ιδέες για την κατάσταση του κόσμου το 2021.

Ο οργανισμός είπε ότι οι λεπτομέρειες για τις νέες ημερομηνίες και την τοποθεσία του επαναπρογραμματισμένου προσωπικού φόρουμ θα διατεθούν «μόλις βεβαιωθούμε ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για να εγγυηθούμε την υγεία και την ασφάλεια των συμμετεχόντων μας και των εργαζομένων».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ