2020-09-21 23:20:10
Φωτογραφία για Νέο «καμπανάκι» Σύψα: Πιθανόν να ζήσουμε εικόνες Ιταλίας
Πολύ κοντά σε lockdown η Αττική

Ο λοιμωξιολόγος υπογράμμισε πως, εάν οι πολίτες δεν κάνουν ό,τι πρέπει, τότε είναι πιθανό στην Ελλάδα σύντομα να ζήσουμε εικόνες Ιταλίας και «εικόνες Μπέργκαμο»

TANEA Team

ΗΑττική βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό και πολύ κοντά να βρεθεί στο κόκκινο, επανέλαβε ο καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Νίκος Σύψας, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενο νέου lockdown.

Ο κ. Σύψας σημείωσε πως αυτό θα κριθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς οι υγειονομικές αρχές περιμένουν να δουν αν αποδώσουν και εφαρμοστούν τα νέα μέτρα που ελήφθησαν.

Κτηματολόγιο : Παγώνουν τα πρόστιμα ως το τέλος του χρόνου

«Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες γιατί περιμένουμε να δούμε αν αποδώσουν τα νέα μέτρα» σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ANT1.

Πιθανές εικόνες Μπέργκαμο

Ακόμη, ο λοιμωξιολόγος υπογράμμισε πως, εάν οι πολίτες δεν κάνουν ό,τι πρέπει, τότε είναι πιθανό στην Ελλάδα σύντομα να ζήσουμε εικόνες Ιταλίας και «εικόνες Μπέργκαμο».


Πρόσθεσε, δε, πως κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με καταστροφή για την οικονομία και γι’ αυτό εξέφρασε την ευχή κάτι τέτοιο να μην συμβεί.

Για τη μάσκα

Ο κ. Σύψας μίλησε για τη χρήση μάσκας από τους πολίτες και τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων, οι οποίες έχουν αλλάξει από την αρχή της πανδημίας. «Οι οδηγίες για τη μάσκα έχουν αλλάξει από την αρχή της πανδημίας λόγω της μεταβολής της πανδημίας, καθώς και από τα αποτελέσματα που έδειξαν μεγάλες μελέτες διεθνώς» είπε χαρακτηριστικά.

Παρόλα αυτά, ξεκαθάρισε πως «η μάσκα είναι συμπληρωματικό μέτρο» και ότι «προστατεύει γιατί δεν μπορούμε να κρατήσουμε τις αποστάσεις».

Αλαλούμ στα σχολεία με την τηλεκπαίδευση
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ