2020-12-02 00:17:32
Φωτογραφία για Στο αρχείο η μήνυση επενδυτών της Folli Follie
Δεν προέκυψαν ενδείξεις σκόπιμης αδράνειας εκ μέρους του πρώην προέδρου και δύο μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην υπόθεση ελέγχου των οικονομικών στοιχείων και των ισολογισμών της Folli Follie έκριναν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και αρχειοθέτησαν την σχετική μήνυση που είχαν καταθέσει 19 επενδυτές της εταιρείας.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπ. Παππάς από κανένα στοιχείο δεν καταδείχθηκε πως υπήρξε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την περίοδο εκείνη ελλιπής έλεγχος στους ισολογισμούς της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι έλεγχος στα οικονομικά της Folli – Follie είχε ξεκινήσει μετά από ανώνυμη καταγγελία που τους είχε γίνει το 2015 στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Στο πλαίσιο του ελέγχου είχαν μάλιστα επιβληθεί και πρόστιμα. Ωστόσο, η έρευνα της καταγγελίας δεν κατέστη δυνατό να προχωρήσει σε βάθος, διότι όπως ανέφεραν εισαγγελικές πηγές εκείνη την περίοδο δεν υπήρχαν άλλα σοβαρά στοιχεία σε βάρος της εταιρείας. Τα σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία βρίσκονταν στην Ασία και τέθηκαν ενώπιον των ελληνικών αρχών μετέπειτα.


Η υπόθεση έφτασε στις εισαγγελικές αρχές καθώς στη συνέχεια επενδυτές της Folli – Follie κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του πρώην προέδρου και δύο μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εγκαλώντας τους για ελλιπή έλεγχο στους ισολογισμούς της εταιρείας.

Εισαγγελέας Πρωτοδικών που ερεύνησε την υπόθεση έκρινε πως δεν προέκυψε η τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους των πρώην μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ζήτησε την αρχειοθέτηση της σχετικής δικογραφίας. Μάλιστα, την ίδια άποψη εξέφρασε με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών εξέφρασε και η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, οποία επικύρωσε τη διάταξη περί αρχειοθέτησης της υπόθεσης, απορρίπτοντας αντίθετο αίτημα που είχαν υποβάλλει οι μηνυτές.

Τέλος, να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της έρευνας δεν προέκυψε ούτε για τον τότε πρόεδρο της εποπτικής αρχής παράβαση καθήκοντος όσον αφορά στο σκέλος της εκείνο της καταγγελίας που του καταλόγιζε καθυστερημένη αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της Folli - Follie. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ