2021-03-07 08:22:12
Φωτογραφία για Η γερμανική κυβέρνηση ανακοινώνει εναλλακτική χρηματοδότηση πηγών έλξης αμαξοστοιχιών.
Το πρόγραμμα επιχορήγησης 74 εκατ. Ευρώ θα διαρκέσει έως το 2024.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα τριετές πρόγραμμα επιχορηγήσεων 74 εκατ. Ευρώ (2021-2024) για να ενθαρρύνει την υιοθέτηση εναλλακτικών πηγών έλξης, για την αντικατάσταση αμαξοστοιχιών με ντίζελ.

Οι επιχορηγήσεις έχουν σχεδιαστεί για την κάλυψη του κόστους προγραμματισμού και ρύθμισης προκειμένου να υποστηρίξουν τους φορείς εκμετάλλευσης και τις δημόσιες αρχές να αγοράσουν ή να εκμισθώσουν τρένα «καινοτόμων χαμηλών εκπομπών» και να παρέχουν την απαιτούμενη υποδομή ανεφοδιασμού και φόρτισης.

Οι αιτήσεις για επιχορηγήσεις θα ανοίξουν τις επόμενες εβδομάδες. Οι επιχορηγήσεις μπορούν να καλύψουν μεταξύ 40% και 60% του επιπρόσθετου κόστους έλξης σιδηροδρομικών χαμηλών εκπομπών σε σύγκριση με τα συμβατικά τρένα με κινητήρα ντίζελ.

Ο στόχος της νέας χρηματοδότησης είναι η αύξηση της χρήσης συστημάτων έλξης σιδηροδρόμων χαμηλών εκπομπών, η επίτευξη οικονομιών κλίμακας για ευρύτερη υιοθέτηση και η τόνωση της ζήτησης για τους κατασκευαστές να αναπτύξουν περαιτέρω τις τεχνολογίες.


Ο στόχος ευθυγραμμίζεται με τον ομοσπονδιακό νόμο περί προστασίας του κλίματος της Γερμανίας, ο οποίος καθορίζει μείωση κατά 42% των εκπομπών στον τομέα των μεταφορών έως το 2030 σε σύγκριση με το 1990, σε 95 εκατομμύρια τόνους CO 2 . Η νέα χρηματοδότηση συμπληρώνει επίσης τα υφιστάμενα ομοσπονδιακά προγράμματα χρηματοδότησης για κινητικότητα μπαταρίας-ηλεκτρικής ενέργειας, το πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και το Εθνικό Πρόγραμμα Καινοτομίας Υδρογόνου και Τεχνολογίας Κυψελών Καυσίμου.

https://www.railjournal.com/technology/german-government-announces-alternative-traction-funding/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ