2021-03-07 09:05:28
Φωτογραφία για 10 Πολύ εντυπωσιακές κατασκευές για το σπίτι από Θαλασσόξυλα
Διακοσμητικές κατασκευές από Θαλασσόξυλα

Εξαιρετικής αισθητικής DIY κατασκευές από Θαλασσόξυλα και ακατέργαστα ξύλα. 

Ιδέες και οδηγίες για να δημιουργήσετε πολύ εντυπωσιακά αντικείμενα ιδανικά εκτός από την διακόσμηση του σπιτιού και για δώρα. 

Τα κάθε μορφής θαλασσόξυλα και "φαγωμένα" ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή πολλών ειδών αντικειμένων με καλλιτεχνική και πολύ ενυπωσιακή όψη, μόνα τους ή σε συνδυασμό με κάθε τύπου ακατέργαστο - φθαρμένο ξύλο ή και άλλα θαλασσινά στοιχεία όπως πχ κοχύλια. 



Οι κατασκευές αυτής της μορφής βασίζουν την αισθητική τους στην απλότητα,  την υφή και την απόχρωση του φυσικού ξύλου, γι΄αυτό και προτιμήστε όλα τα αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσετε για να τις πλαισιώσετε ή θα τοποθετήσετε στο ίδιο σημείο να κινούνται σε αντίστοιχο ύφος και ουδέτερα χρώματα, με πιο ταιριαστά το λευκό, το μαύρο, το μπλε και στοιχεία-αντικείμενα από γυαλί.





Διακοσμητικές ραφιέρες

Από φαρδιά θαλασσόξυλα ή και κομμάτια ακατέργαστου ξύλου, όπως και "άγριες" σανίδες που μπορούν επιρόσθετα να φθαρούν τεχνητά για ακόμη πιο φυσική όψη. 

Τα ξύλα της πίσω πλευράς μπορούν και να κολληθούν μεταξύ τους με ξυλόκολλα, ισχυρή εποξική κόλλα η πιστόλι σιλικόνης, ενώ το ραφάκι θα πρέπει να καρφωθεί στέρεα με μικρές ξυλόπροκες. 



Διακοσμητικές ραφιέρες αυτής της μορφής μπορούν να δημιουργηθούν συνθέτοντας τα ξύλα σε διάφορους σχηματισμούς, ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα τους. Δείτε και εδώ παρόμοιες κατασκευές.

Ξύλινα διακοσμητικά καραβάκια

Πολύ εντυπωσιακά μικρά "έργα τέχνης" σε σχήμα καραβιού στερεωμένου σε ξύλινη βάση. 

Τα δύο κομμάτια, αφού τρυπηθούν, ενώνονται μεταξύ τους με ένα μικρό κομμάτι σιδερένιας βέργας. Όσο πιο φθαρμένα και φυσικής όψης τα ξύλα που θα χρησιμοποιήσετε τόσο πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα.

 

Μαυροπίνακες

Κατασκευή που βασίζει την αισθητική της στην καμπυλότητα των δύο πλαϊνών ξύλων και που μπορεί να είναι ακόμη και κομμάτια από λεπτούς κορμούς δέντρων. 

Εκτός από αυτά θα χρειαστείτε δύο φαρδιά θαλασσόξυλα στο κατάλληλο μήκος. 

Με πιστόλι σιλικόνης κολλήστε τα ξύλα περιμετρικά ενός μικρού μαυροπίνακα (που μπορεί και να δημιουργηθεί με χαρτόνι μακέτας και αυτοκόλλητο μαυροπίνακα) και προσθέστε στην πίσω όψη το κρέμασμα.



Διακοσμητικά ξύλινα ντουλάπια

Απαράμιλλης αισθητικής διακοσμητικά ντουλαπάκια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν κλειδοθήκες, κοσμηματοθήκες ή για όποια άλλη χρήση προτιμάτε. 

Η εντυπωσιακή τους όψη προκύπτει κυρίως από το "πορτάκι" αποτελούμενα από μεγάλα και φθαρμένα ξύλα ενωμένα με μεταλλικούς μεντεσέδες και με τρόπο που μεταξύ τους να παρεμβάλλεται ένα μικρό κενό. 



Το κύριο μέρος του ντουλαπιού μπορεί να δημιουργηθεί από κομμάτια ακατέργαστης σανίδας ενωμένα μεταξύ τους με μικρές ξυλόπροκες ή ξυλόκολλα, ανάλογα με το συνολικό μέγεθος και το βάρος που πρόκειται να δεχτεί η κατασκευή. 



Συχνά στις ακτές ξεβράζονται κομμάτια από ήδη βαμμένα ξύλα με απόλυτα φυσική παλαιωμένη όψη λόγω της φθοράς του χρώματος από τον χρόνο και το νερό.

Και αυτού του είδους τα ξύλα είναι ιδανικά για να κατασκευάσετε πορτάκια ενός διακοσμητικού ξύλινου ντουλαπιού, ενώ και ξύλα φυσικής απόχρωσης μπορούν να αποκτήσουν παρόμοια εμφάνιση αν τα βάψετε με αρκετά χέρια λαδοπογιάς τρίβοντας κατά τόπους ανάμεσα στις στρώσεις χρώματος για να επιτευχθεί η όψη πολυκαιρισμένου ξύλου. 



Κρεμαστά κηροπήγια

Με την βοήθεια ενός μεταλλικού γάντζου (ακόμη και απλού μεταλλικού που μπορεί να βαφτεί με μαύρο-καφέ χρώμα) μετατρέψτε θαλασσόξυλα ή κομμάτια ακτέργαστου ξύλου σε επιτοίχιες βάσεις απ΄όπου θα κρεμάσετε ένα γυάλινο φαναράκι για κερί.  



Κρεμάστρες τοίχου

Ξύλο, σπάγγος σε φυσική απόχρωση και δύο κρεμαστάρια βιδωμένα πάνω στο ξύλο. Μια πολύ όμορφη ιδέα για κρεμάστρα τοίχου, κατάλληλη για κάθε χώρο του σπιτιού.

Για την κατασκευή της μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους παλιό - αντικέ αντικείμενο που μπορεί να έχει χρήση γάντζου ή και μεταλλικές μονές κρεμάστρες τοίχου που θα βάψετε σε μαύρο χρώμα.  



Επιτραπέζια φωτιστικά

Από τις πιο απλές κατασκευές με θαλασσόξυλα αφού το μόνο που θα χρειαστεί είναι να τα κολλήσετε, με πιστόλι σιλικόνης, περιμετρικά της βάσης ενός απλού μεταλλικού φωτιστικού. 

Με ξύλα μεγαλύτερου μεγέθους αντίστοιχου τύπου συνθέσεις με ξύλα μπορούν να δημιουργηθούν και σε ψηλά φωτιστικά δαπέδου. 



Βιβλιοστάτες

Εντυπωσιακοί ξύλινοι βιβλιοστάτες για να τοποθετήσετε βιβλία σε οποιοδήποτε σημείο-έπιπλο ή για χρήση στην άκρη των ραφιών μιας κανονικής βιβλιοθήκης - ραφιέρας. 

Σε δυο τετράγωνα ξύλα από σανίδα - χοντρό πηχάκι τα οποία θα τρίψετε με γυαλόχαρτο κατά τόπους, ώστε να αποκτήσουν πιο φυσική όψη, απλώς κολλήστε με πιστόλι σιλικόνης μερικά κοντά και φαρδιά θαλασσόξυλα σε κάθετη διάταξη. 

Σε κατασκευές αυτής της μορφής μπορείτε να συνδυάσετε τα ξύλα και με μερικά βότσαλα στο κατάλλημα μέγεθος - σχήμα. 

 

Διακοσμητικά στεφάνια

Πολύ καλαίσθητος τρόπος για να συνδυάσετε ξύλο και κοχύλια στο ίδιο διακοσμητικό κομμάτι. 

Θα χρειαστείτε μικρά θαλασσόξυλα σε διάφορα μήκη που με πιστόλι σιλικόνης θα τα συγκρατήσετε μεταξύ τους σε κυκλικό σχήμα τοποθετώντας ανάμεσα τους κοχύλια σε διάφορα σχήματα. 



Κορνίζες 

Εντυπωσιακές και απλές στην κατασκευή τους κορνίζες.

Θα χρειαστεί μόνο να "ντύσετε" την μπροστινή όψη μιας απλής ξύλινης κορνίζας με θαλασσόξυλα, μικρά ξερά κλαδιά, καλάμια κλπ. που θα κολλήσετε πάνω στο ξύλο με πιστόλι σιλικόνης. 

Κατασκευές αυτής της μορφής μπορούν να δημιουργηθούν και χωρίς έτοιμη κορνίζα δημιουργώντας εξ΄αρχής το πλαίσιο με φαρδιά κομμάτια ξύλου και ένα κομμάτι χαρτόνι στο πίσω μέρος, που θα βοηθήσει την φωτογραφία να σταθεί-στερεωθεί στο κενό μεταξύ των ξύλων.  



Αν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε έτοιμες τις συγκεκριμένες κατασκευές και για όσο βεβαίως υπάρχουν διαθέσιμα κομμάτια, θα τις βρείτε εδώ. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ