2021-03-18 17:31:00
Φωτογραφία για Πέμπτη, 18/3/2021: Εργασίες ημέρας

 



Ανθολόγιο: Κάνουμε πολύ καλή ανάγνωση του κειμένου "Ο Μυστράς" (σελίδες 187 - 189), δίνοντας περισσότερη προσοχή στο κομμάτι που αναφέρεται στις εκκλησίες, δηλαδή από "Πηγαίναμε όπου μας πήγαιναν τα μονοπάτια... σταματημένο στην παλιά εποχή", απ' όπου θα μπει το απόσπασμα της άγνωστης ορθογραφίας την επόμενη φορά (1/4). Τέλος, χωρίζουμε το κείμενο σε τρεις ενότητες και βρίσκουμε για καθεμιά από έναν υπότιτλο (πάνω στο βιβλίο).

Μαθηματικά: Με τη βοήθεια της αντίστοιχης ανάρτησης, λύνουμε το πρόβλημα 4 και τη "Διερεύνηση - Επέκταση", στη σελίδα 20 του Τ.Ε.. Τέλος, αντιγράφουμε και λύνουμε στο τετράδιό μας την παρακάτω άσκηση και τα προβλήματα ημέρας:

1) Να υπολογίσεις με προσοχή τα παρακάτω ποσοστά:

α) το 24% των 300 € είναι .................. €.

β) το 4% του λίτρου είναι .................. ml.

γ) το 45% της ώρας είναι .................. λεπτά.


δ) ο Τάκης είναι 40 κιλά. Το 70% του βάρους του είναι .................. κιλά.

ε) το 68% των 475 κατοίκων είναι .................. κάτοικοι.

2) Σε μια κωμόπολη της περσινή χρονιά αποφοίτησαν από το λύκειο 75 μαθητές. Το 84% από αυτούς πέρασαν  στο πανεπιστήμιο. Πόσοι ήταν οι μαθητές που δεν πέρασαν σε κάποια σχολή;

Λύση:

Απάντηση:

3) Στις περασμένες δημοτικές εκλογές, σε έναν δήμο, ψήφισαν 8.425 ψηφοφόροι. Οι τρεις πρώτοι συνδυασμοί πήραν τα παρακάτω ποσοστά: Α: 36%, Β: 28% και Γ: 16%. α) Πόσες ψήφους πήρε ο κάθε συνδυασμός; β) Ο Α και ο Γ συνδυασμός θέλουν να συνεργαστούν μετά τις εκλογές, αλλά χρειάζονται ποσοστό πάνω από 50%. Το έχουν; Πόσες ψήφους συγκέντρωσαν συνολικά οι δυο αυτοί συνδυασμοί;

Λύση:

Απάντηση:

Ιστορία: Με τη βοήθεια της αντίστοιχης ανάρτησης, διαβάζουμε πάρα πολύ καλά τα υπογραμμισμένα του κεφαλαίου 30β "Τα ελληνικά κράτη μετά την άλωση της Πόλης", προτού συμπληρώσουμε την εργασία 3, στη σελίδα 39 του Τ.Ε.. 

klikstimathisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ