2021-03-22 15:07:37
Φωτογραφία για Απόστολος Βαλτάς: Αδύνατο να κάνουν self tests τα φαρμακεία



Σε παρεξήγηση αποδίδει τα όσα έχουν αναφερθεί περί αμοιβής για τα τεστ κορωνοϊού, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Ο Απόστολος Βαλτάς ανέφερε τη Δευτέρα πως, στη συνάντηση που έγινε την περασμένη Τετάρτη, ενημερώθηκαν τα μέλη του Συλλόγου για το ενδεχόμενο να διενεργούνται στα φαρμακεία τα rapid tests και όχι τα self tests που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση.

Όπως είπε, τα rapid tests, διενεργούνται και σε άλλες χώρες, με τους φαρμακοποιούς να κάνουν την εξέταση έξω από τον χώρο του φαρμακείου.

Σε σχέση με το self test, τόνισε πως δεν είναι δυνατό να διενεργηθεί εντός του φαρμακείου, για μία σειρά από λόγους. Απαιτείται, επίσης, η τήρηση προδιαγραφών, όπως της καταγραφής τυχόν θετικών αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Βαλτά, η ανακοίνωση που έγινε την περασμένη Παρασκευή, διαμορφώνει μία σειρά από ερωτήματα, τα οποία χρήζουν απάντησης. Πρόκειται - είπε - για ένα μεγάλο εγχείρημα, καθώς 30 έως 40 εκατομμύρια τεστ θα πρέπει να διανεμηθούν πανελλαδικά.

 

 


Εκτίμησε πως η εμπλοκή των φαρμακείων στη διαδικασία, θα αυξήσει σημαντικά την κίνηση μέσα σε αυτά. Σε 50 τετραγωνικά μέτρα κάθε φαρμακείου, εξυπηρετούνται σήμερα 2 άτομα.

Όταν θα γίνονται και τα self tests, θα αυξηθεί η κίνηση κατά 5 φορές, αυξάνοντας παράλληλα την επικινδυνότητα. "Αν γίνει αυτό, θα δούμε ουρές και μεγάλες", επισήμανε.

Το αποτέλεσμα του τεστ βγαίνει σε μισή ώρα, ενώ οι πολίτες θα επικοινωνούν σίγουρα με το φαρμακείο για πληροφορίες ή για τη δήλωση της θετικότητας.

"Θα δεχτούμε σίγουρα τηλεφωνήματα", τόνισε ο κ. Βαλτάς, λέγοντας πως πολλοί θα είναι εκείνοι που θα ρωτούν για θέματα που σχετίζονται με το τεστ.

Δημ.Κ.

πηγή: iatronet

 

farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ