2021-04-20 17:28:13
Φωτογραφία για ΠΟΕΔΗΝ: 48 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ στην Αττική
Σε 48 ανέρχονται σήμερα οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, οι 30 εκ των οποίων βρίσκονται από δύο έως δέκα μέρες.

«Κάθε μέρα χάνονται διασωληνωμένοι ασθενείς που δεν προλαβαίνουν να εισαχθούν σε ΜΕΘ. Χθες πάλι στο Ασκληπιείο πέθανε μια 75χρονη που βρισκόταν τέταρτη ημέρα εκτός ΜΕΘ. Ένας 58χρονος επίσης παραμένει διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ για 4η ημέρα», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Συγκεκριμένα, η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής των διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, έχει ως εξής:

ΝΙΚΑΙΑ: 10 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 6 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 7 ασθενείς με κορωνοϊό και δύο γενικά περιστατικά

ΕΡΥΘΡΟΣ: 4 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ

ΛΑΙΚΟ: 4 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ


ΕΛΠΙΣ: 1 διασωληνωμένος ασθενής εκτός ΜΕΘ

ΝΙΜΙΤΣ: 1 διασωληνωμένος ασθενής εκτός ΜΕΘ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 1 διασωληνωμένος ασθενής εκτός ΜΕΘ

ΘΡΙΑΣΙΟ: 2 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 2 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ

ΤΖΑΝΕΙΟ: 2 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: 6 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ

ΣΥΝΟΛΟ: 48 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ

Παράλληλα, ο κ. Γιαννάκος κάνει λόγο για αφάνταστη ταλαιπωρία των ασθενών που προσέρχονται στα νοσοκομεία ως ύποπτοι για κρούσματα κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι για τη διενέργεια των εξετάσεων στα ΤΕΠ μεσολαβούν από πέντε έως δέκα ώρες, κατά τις οποίες περιμένουν νηστικοί, ενώ υπάρχουν λιποθυμίες, καρδιακά επεισόδια και άλλα.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ύποπτα κρούσματα περιμένουν τη σειρά τους να εξεταστούν πολλές ώρες ο ένας δίπλα στον άλλον με σοβαρές πιθανότητες οι αρνητικοί στον κορονοϊό ασθενείς να κολλάνε από τους θετικούς.

«Επειδή αργούν πάνω από ένα 24ωρο τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ για κορονοϊό στα νοσοκομεία λειτουργούν τμήματα που νοσηλεύουν ύποπτα κρούσματα. Οι ασθενείς που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα νοσηλεύονται σε ενιαίο χώρο με μεγάλο κίνδυνο τα θετικά, όπως αποδεικνύεται με την έκδοση του τεστ, να κολλάνε τα αρνητικά», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει:

«Νοσηλεύονται στον ίδιο θάλαμο με συμπτώματα (βήχα κ.α.λ.) ασθενείς που κάποιοι στα τεστ βγαίνουν αρνητικοί και κάποιοι θετικοί. Δεν κολλάει ο ένας τον άλλον;»
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ