2021-04-20 17:37:09
Φωτογραφία για Συνεδριάζουν εκτάκτως οι επιδημιολόγοι. Αύριο η κρίσιμη σύσκεψη για το Πάσχα
Συνεδριάζει εκτάκτως στις 17:30 η Επιτροπή των Επιδημιολόγων, προκειμένου να εξετάσει τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα. Αύριο θα συνεδριάσει η ολομέλεια της Επιτροπής, γεγονός που σημαίνει ότι θα τεθούν στο τραπέζι και τα επόμενα «ανοίγματα» όσον αφορά το Πάσχα.

Ασφαλείς πληροφορίες πάντως από μέλη της Επιτροπής, αναφέρουν ότι οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, μετά και από τη νέα συνεδρίαση της ημέρας εκείνης.

Δεν είναι μυστικό, ότι η κυβέρνηση στη φάση αυτή, δεν επιθυμεί να πάρει το ρίσκο και πιθανότατα το «Πάσχα στο χωριό» θα «θυσιαστεί» προκειμένου να είναι η χώρα έτοιμη και ασφαλής εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου στις 14 Μαΐου.

Πάντως και αυτή η εβδομάδα είναι πολύ επιβαρυμένη επιδημιολογικά. Όπως τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, την περασμένη Παρασκευή, και στη διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε θα καταγραφούν πολλοί θάνατοι, καθώς υπάρχουν πολλοί διασωληνωμένοι.


Να σημειώσουμε, ότι την περασμένη Παρασκευή 16 Απριλίου, οι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είχαν φθάσει τους 820, και καθημερινά ο αριθμός αυτός αυξάνεται. Συνολικά με COVID -19 νοσηλεύονται στη χώρα, 5.500 άνθρωποι.

Οι ανακοινώσεις της ΔΙΣ για τη λειτουργία των Εκκλησιών το Πάσχα

Εν τω μεταξύ, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας (ΔΙΣ) συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και αποφάσισε το άνοιγμα των ιερών ναών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας υπό ένα αυστηρό πλαίσιο προστασίας, σε συμμόρφωση και με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα έναντι του κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ, ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, η Εκκλησία αλλάζει την ώρα (κατά 30 λεπτά) για την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ειδικότερα, η Θεία Λειτουργία θα ξεκινά στις 18:30, με ανοικτές τις εκκλησίες και με αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 100 άτομα ανά ιερό ναό.

Σε ό,τι αφορά την Ακολουθία της Αναστάσεως το Μεγάλο Σάββατο, το βράδυ, η ΔΙΣ αποφάσισε ομόφωνα την τέλεσή της στις 21:00 στο προαύλιο των Ιερών Ναών.

Βάσει αυτών, ο προγραματισμός των Ιερών Ακολουθιών διαμορφώνεται ως εξής:

Κυριακή των Βαΐων έως Μεγάλη Τετάρτη: 18:30Μεγάλη Πέμπτη (Ακολουθία του Μυστικού Δείπνου και των Παθών): 17:30Μεγάλη Παρασκευή (Ακολουθία του Επιταφίου): 18:00Μεγάλο Σάββατο (Ακολουθία της Αναστάσεως): 21:00Κυριακή του Πάσχα (Μέγας Εσπερινός της Αγάπης): 18:30
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ