2021-05-19 19:16:39
Φωτογραφία για Λιβανός: Εθνική επιλογή η ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων διεθνώς- Στηρίζουμε τους συνεταιρισμούς



Η τοποθέτηση ΥΠΑΑΤ στην καμπάνια «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης»

Η ενδυνάμωση των συνεταιρισμών και των συνεργατικών σχημάτων και η ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων διεθνώς αποτελεί εθνική επιλογή, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός κηρύσσοντας την έναρξη της καμπάνιας «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης» Ο κ. Λιβανός χαρακτήρισε την πρωτοβουλία σημαντική καθώς «σε αυτή συναντώνται δύο βασικοί άξονες της πολιτικής μας στο ΥΠΑΑΤ, τα ξεχωριστά ελληνικά προϊόντα και οι συνεταιρισμοί».

Όπως τόνισε ο κ. Λιβανός τα προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ της χώρας μας αποτελούν όντως έναν μικρό θησαυρό, το θησαυρό της ελληνικής γης. «Ενσωματώνουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του τόπου μας, του πολιτισμού μας και των παραδόσεων της ελληνικής υπαίθρου, συγκροτώντας μια μοναδική διατροφική παρακαταθήκη».

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα διαθέτει συνολικά 113 γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα ΠΟΠ & ΠΓΕ, χωρίς να προσμετρώνται σε αυτά οι οίνοι και τα αλκοολούχα, κατέχοντας την 5η θέση μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.


«Η προστασία και ανάδειξη των μοναδικών ελληνικών προϊόντων και μέσω αυτών των αξιών μας και του πολιτισμού μας, η προστασία του gastrodiversity, αποτελεί εθνική επιλογή μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβανός και πρόσθεσε:.

«Θεωρούμε κρίσιμο και αναγκαίο η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαφυλάξει τον διατροφικό της πλουραλισμό και να δώσει τα εργαλεία στις τοπικές κοινότητες να διατηρήσουν την ιδιαίτερη αγροδιατροφική τους κουλτούρα. Βασικός άξονας της πολιτικής μας αποτελεί η διατύπωση και τεκμηρίωση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την Ελληνική Διατροφή και τα ελληνικά προϊόντα μας. Καλλιεργούμε έναν νέο τρόπο σκέψης και αντίληψης για τα ελληνικά προϊόντα. Και αυτός ακριβώς είναι ο πυρήνας του προγράμματος των «Μικρών θησαυρών». Ένα καλάθι με τα δώρα της ελληνικής γης, ένα καλάθι γεμάτο γεύσεις και αρώματα Ελλάδας».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα αμιγώς συνεταιριστικό καλάθι. «Συνεταιρισμοί από όλη την Ελλάδα ένωσαν δυνάμεις. Και αυτό είναι το ζητούμενο. Βασική μας προτεραιότητα στο ΥΠΑΑΤ αποτελεί η ενδυνάμωση των συνεταιρισμών και των συνεργατικών σχημάτων. Βοηθήσαμε το κατακερματισμένο συνεταιριστικό κίνημα να ενώσει δυνάμεις. Δημιουργήσαμε όλοι μαζί την ΕΘΕΑΣ. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχει τους στόχους της στη Νέα Εποχή. Προσωπικά, προσβλέπω σε συνεταιρισμούς με νέα σύγχρονη αντίληψη, με το βλέμμα στραμμένο στην κάλυψη των νέων αναγκών της εποχής, που απαιτούν συνέργειες και προσαρμοστικότητα. Και εσείς αποδεικνύετε ότι υπάρχουν».

Τέλος ο κ. Λιβανός διαβεβαίωσε τους συνεταιριστές ότι θα σταθεί δίπλα τους, αρωγός και συνοδοιπόρος σε όλες τις δημιουργικές προσπάθειες που κάνουν.

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ