2021-05-19 20:23:54
Φωτογραφία για Ξεπερνάμε σήμερα τους 4.615.000 εμβολιασμούς - Στην 4η θέση η Ελλάδα μεταξύ των «27»
Κάτω από τα 40 έτη έπεσε ο μέσος όρος των κρουσμάτων, όπως είπε στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι στο 7ήμερο μέσο όρο έχουμε 2.040 κρούσματα, με μέσο όρο ηλικίας τα 39 έτη.

Όπως είπε, η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων ανέρχεται στα 39 έτη, πέφτοντας για πρώτη φορά κάτω από τα 40 έτη.

Ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί σταθερά κάτω από το 4%.

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως έχουν πραγματοποιηθεί 4.554.868 εμβολιασμοί, σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4.615.000, ενώ 1,7 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

Στην 4η θέση η Ελλάδα μεταξύ των «27» στους εμβολιασμούς

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η χώρα μας βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ στον αριθμό εμβολιασμένων ανά 100.000 κατοίκους. Επιπλέον, με ποσοστό 16,1% η Ελλάδα κατατάσσεται 5η στον αριθμό πολιτών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.


Μιλώντας για το πρόγραμμα εμβολιασμού στον τουρισμό, ο κ. Κικίλιας είπε πως ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας και είναι συνυφασμένος με την ίδια τη ζωή των Ελλήνων.

«Η κυβέρνηση ανοίγει τη χώρα στον κόσμο με ασφάλεια. Γι’ αυτό και με ταχύτητα προχωρά ο εμβολιασμός κατοίκων στα νησιά και εργαζομένων στον τουρισμό», σημείωσε.

Επαναλαμβάνοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού, ο κ. Κικίλιας είπε πως δεν πρόκειται να κάνουμε κανέναν συμβιβασμό σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε τόσο τους κατοίκους των νησιών όσο και τους τουρίστες» είπε, και τόνισε πως φέτος είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι, καθώς, εκτός από τα εμβόλια, έχουμε ενισχύσει τις δομές των νησιών μας.

Έτοιμος ο κόσμος του τουρισμού να υποδεχθεί επισκέπτες

Ο κόσμος του τουρισμού είναι έτοιμος να υποδεχθεί με ασφάλεια τους επισκέπτες που θα έλθουν στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Ρέτσος επισήμανε ότι ο εφετινός στόχος των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων είναι να λειτουργήσουν με ασφάλεια προστατεύοντας το «brand» της χώρας.

Αφού επισήμανε ότι ο ελληνικός τουρισμός θα ξεπεράσει και την παρούσα δύσκολη συγκυρία, πρόσθεσε ότι η εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών στην Ελλάδα πάει χέρι-χέρι με την εξέλιξη των δεδομένων της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ρέτσος τόνισε πως κάθε πρόβλεψη για τουριστικά μεγέθη είναι παρακινδυνευμένη.

Δείτε την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας:
themaygeias
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ