2021-07-17 01:14:59
Φωτογραφία για «Σχέδιο Ελευθερία»: Προνόμια για τους ήδη εμβολιασμένους και ευκολίες για όσους θέλουν να κάνουν το εμβόλιο..
 

Με ένα «τσουνάμι» κινήτρων η κυβέρνηση προσπαθεί να αυξήσει το ποσοστό των εμβολιασμένων σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενόψει των επόμενων δύσκολων μηνών. 

Οι διευκρινιστικές ανακοινώσεις και οι ΚΥΑ που εξειδικεύουν τα μέτρα δείχνουν την κυβερνητική κατεύθυνση στο να ενισχυθεί ο εμβολιασμός και να αυξηθούν στο έπακρο οι εμβολασμοί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. 

«Ελευθέρας» στη διασκέδαση και στην εστίαση έχουν μόνο όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και η είσοδος τους στα κατασήματα γίνεται με επίδειξη του σχετικού πιστοποιητικού.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που δόθηκε στην δημοσιότητα, μεταξύ άλλων προβλέπεται η λειτουργία των υπαίθριων κέντρων διασκέδασης (μουσικά κέντρα, κλαμπ) αποκλειστικά για εμβολιασμένους και νοσήσαντες και με χωρητικότητα 85%.

Οι εσωτερικοί χώροι θα λειτουργούν αποκλειστικά ως αμιγείς και η ΚΥΑ προβλέπει ότι θα γίνεται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.


Ήδη στα καταστήματα εστίασης υπάρχουν σήματα με την ένδειξη ότι πρόκειται για Covid-free χώρο και ότι η είσοδος επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Εκπτώσεις στα ΜΜΜ

Κίνητρα για τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς  που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Ο υπουργός αποκάλυψε ότι το υπουργείο εξετάζει να δώσει κίνητρα σε μορφή εκπτώσεων για τους τακτικούς χρήστες των ΜΜΜ. «Τα 2/3 των επιβατών έχουν τις μηνιαίες ή τριμηνιαίες κάρτες μεταφοράς και σύντομα θα ανακοινώσουμε κάποιο εκπτωτικό πακέτο για τους εμβολιασμένους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι απίθανο να αποκλειστούν από τα μέσα οι ανεμβολίαστοι ή να υπάρχουν διαφορετικοί συρμοί στο Μετρό ανάλογα με το αν έχουν κάνει ή όχι το εμβόλιο. «Πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, όχι να τους αποκλείσουμε», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς αν εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στα ΜΜΜ, σημείωσε ότι θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση να γίνει κάτι τέτοιο. «Στην κυβέρνηση πιστεύουμε όχι στον εξαναγκασμό, αλλά στην πειθώ και τον κοινό νου. Στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ έχουμε λάβει μέτρα προστασίας των εργαζομένων, καθώς η μπροστινή πόρτα δεν ανοίγει και υπάρχει κουβούκλιο. Στο μετρό οι οδηγοί και οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι απομονωμένοι. Θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση το υπουργείο να προτείνει υποχρεωτικότητα», επισήμανε. 

Άλλωστε, όπως είπε ο κ. Καραμανλής οι περισσότεροι οδηγοί είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ γίνονται συνεχείς απολυμάνσεις και συχνά rapid tests στους εργαζομένους, ενώ τα δρομολόγια έχουν αυξηθεί κατά 3.000. 

«Δημοσιεύτηκε μια έκθεση, η οποία αναφέρει ότι οι μοναδικές χώρες που αύξησαν τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι η Ελλάδα και το Σίδνεϊ», τόνισε.

Σκέψεις για πανεπιστημιακά εμβολιαστικά κέντρα 

To υπ. Παιδείας, όπως είπε η κ. Κεραμέως θα εισηγηθεί να λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα κάμπους των ΑΕΙ για να εμβολιάζονται επί τόπου οι φοιτητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την πρόταση αυτή θα παρουσιάσει το Σάββατο η υπ. Παιδείας στη σύνοδο των Πρυτάνεων όπου και θα πάρει μέρος αλλά και η κυβέρνηση στην επιτροπή των ειδικών./πηγή Real
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ