2021-08-21 15:26:41
Φωτογραφία για Οι κανόνες των Ταλιμπάν για τις γυναίκες - και οι ποινές τους

Όλοι έχουμε σοκαριστεί με αυτά που περνούν οι συνάνθρωποί μας, αλλά κυρίως οι γυναίκες – αυτή την περίοδο στο Αφγανιστάν.

Παρακάτω, θα δείτε μερικούς από τους κανόνες που πρέπει να ακολουθεί μια γυναίκα για να μην οδηγηθεί σε σκληρές βασανιστικές ποινές ή ακόμα και στο θάνατο.

Λόγω του ότι είχαν καταβάλει πάλι τη χώρα τη δεκαετία του ’90, οι κανόνες που έχουν θέσει είναι προς το παρόν οι ίδιοι.

Ας δούμε μερικούς:

Οι γυναίκες υποχρεούνται να φορούν μπούργκα, ένα χιτώνα που καλύπτει τη γυναίκα από το κεφάλι μέχρι τα πόδια.Οι γυναίκες απαγορεύεται να φορούν ψηλά τακούνια γιατί ο ήχος τους μπορεί να διεγείρει τους άντρες.Κανένας δεν πρέπει να μπορεί να ακούει τη φωνή μιας γυναίκας. Γι αυτό πρέπει να μην μιλάνε καθόλου ή να μιλάνε πολύ χαμηλόφωνα σε δημόσιους χώρους.Οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα να οδηγούν. Όλα τα παράθυρα του ισογείου ενός σπιτιού πρέπει να είναι καλυμμένα για να μην μπορεί κανείς να δει τις γυναίκες μέσα στο σπίτι.Απαγορεύεται μια γυναίκα να βγεί από το σπίτι χωρίς τη συνοδεία κάποιου αρσενικού – μέλος της οικογένειας, πατέρα, συζύγου ή γιου.Οι φωτογραφίες των γυναικών απαγορεύονται σε βιβλία, περιοδικά, αφίσες ή ακόμα και σε κορνίζες μέσα στο σπίτι.Τα κορίτσια μπορεούν να εξαναγκαστούν σε γάμο ως αντάλλαγμα για ένα έγκλημα (baad) και πολύ συχνά πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας.Οι γυναίκες απαγορεύεται να εμφανιστούν στην τηλεόραση ή σε οποιαδήποτε δημόσια εκδήλωση.Οι γυναίκες διώκονται από την εργασία τους
. Πολλές μονογονεικές οικογένειες όπου ο άντρας σκοτώθηκε στον πόλεμο μέινανε χωρίς καμία πηγή εισοδήματος και αντιμετώπισαν  σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. 

Ποινές:

Κάποιες από τις ποινές που επιβλήθηκαν όταν οι γυναίκες δεν ακολουθούσαν τους κανόνες των Ταλιμπάν την δεκαετία του ’90 είναι τα εξής:

Οι Ταλιμπάν κόψανε τα δάχτυλα μιας γυναίκας επειδή είχε βαμμένα νύχια.Το 1999 μια μητέρα 7 παιδιών εκτελέστηκε δημόσια επειδή σκότωσε τον άντρα της που την κακοποιούσε.Όταν ένα κορίτσι το έσκασε από το γάμο που την είχαν τάξει, οι Ταλιμπάν την βρήκαν και για παραδειγματισμό της έκοψαν τα αυτιά και τη μύτη και την άφησαν στα βουνά να πεθάνει. 

Περισσότερα: badmoms

doriforosnews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ