2021-09-03 10:28:14
Φωτογραφία για Βασιλακόπουλος: «Κρας τεστ» τα σχολεία. Μην ανησυχούμε για τη μετάλλαξη Mu. Πότε θα απαλλαγούμε από τον COVID
Θα υπάρχει αύξηση κρουσμάτων προέβλεψε μέσω του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής στο ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, εκτιμώντας ότι το πρώτο «κρας τεστ» είναι το άνοιγμα των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου.

Η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας δεν είναι επαρκής, είναι κάτω κι από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ έχουμε από τα καλύτερα εμβολιαστικά προγράμματα στην Ευρώπη, υπογράμμισε.

«Είμαστε γύρω στο 60% εμβολιαστική κάλυψη έπρεπε να ήμασταν στο 85% για να καλυφθούμε από το στέλεχος Δέλτα και αυτό πρέπει να το πετύχουμε το συντομότερο δυνατόν όχι σε έξι ή οχτώ μήνες» προειδοποίησε.

«Θα πλησιάσουμε στην ανοσία αγέλης, με μεγάλο κόστος, γιατί θα νοσήσουν πάρα πολλοί άνθρωποι που είναι ανεμβολίαστοι. Θα αρχίσουμε να απαλλασσόμαστε προς το τέλος της άνοιξης του 2022 οπότε θα γίνει ενδημικός ιός» εκτίμησε ακόμα ο καθηγητής.

"Μην ανησυχούμε για τη μετάλλαξη Mu"


Όσον αφορά τη μετάλλαξη Mu δήλωσε ότι «τα αρχικά δεδομένα κατατάσσουν αυτό το στέλεχος στα στελέχη ενδιαφέροντος, που σημαίνει ότι πρέπει να το μελετήσουμε, αλλά όχι ακόμη στα στελέχη ανησυχίας. Οι λίγες εργασίας που υπάρχουν αναφέρουν ότι μάλλον δημιουργεί λιγότερο πρόβλημα στα εμβόλιά μας απ’ ό,τι δημιουργεί το στέλεχος Δέλτα»

«Είναι κάπου ανάμεσα στο προηγούμενο στέλεχος το βρετανικό το Άλφα, και το Δέλτα και η πρόβλεψη του επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων Άντονι Φάουτσι είναι ότι μάλλον δεν θα επικρατήσει και δε θα προβληματίσει ιδιαίτερα όμως πρέπει να το παρακολουθήσουμε, ενώ το εμβόλιο συνεχίζει να είναι αποτελεσματικό» εξήγησε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος..

"Το μεγάλο πρόβλημα είναι ένα πιο επικίνδυνο στέλεχος που θα προέλθει από μη εμβολιασμό"

Το μεγάλο πρόβλημα, συνέχισε είναι το στέλεχος δέλτα Δέλτα, αλλά ιδιαίτερα ένα πιο επικίνδυνο στέλεχος που θα προέλθει από μη εμβολιασμούς σημείωσε ο καθηγητής.

«Αν δίνουμε χώρο στον ιό να πολλαπλασιάζεται με το να μην εμβολιαζόμαστε πιθανό κάποιες μεταλλάξεις να οδηγήσουν σε στέλεχος πιο μεταδοτικό και από το Δέλτα. Υπαρκτός κίνδυνος, είδαμε ότι αλλιώς ξεκίνησε ο ιός».

"Δεν έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις το εμβόλιο"

Ξεκαθάρισε ότι το εμβόλιο δεν έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις. «Το εμβόλιο δεν είναι φάρμακο που μπορεί να το παίρνουμε κάθε μέρα και μετά από 4 - 5 χρόνια συνεχούς λήψης μπορεί να εμφανιστεί αθροιστική τοξική δράση. Το εμβόλιο το κάνουμε το βλέπει το ανοσοποιητικό μας σύστημα για μικρό χρονικό διάστημα κάνει την ανοσιολογική του απάντηση και η ιστορία τελειώνει.

«Ο οργανισμός μας όταν εμβολιαζόμαστε βλέπει μόνο πρωτεΐνη ακίδα, η πρωτεΐνη που χρησιμοποιεί ο κορονοϊός για να μπει μέσα μας, και εναντίον αυτής κάνει αντισώματα και κύτταρα. Όταν αρρωσταίνει κάποιος φυσικά ο οργανισμός του έχει εκτεθεί ακριβώς την ίδια πρωτεΐνη ακίδα, φοβάται αυτός τι θα του συμβεί τέσσερα χρόνια μετά;» διερωτήθηκε.

Πηγή: skai.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ