2021-09-08 14:21:21
Φωτογραφία για Φθινοπωρινές προτάσεις για τον κήπο ή το μπαλκόνι
Φθινόπωρο σαν ...κήπο στο ...μπαλκόνιΑν και το φθινόπωρο, γενικά, ταυτίζεται με ...μελαγχολία και για πολλούς αποτελεί μια "μουντή" εποχή λόγω τέλους των διακοπών και του "έξω" :)  στην πραγματικότητα και ειδικά στις νότιες περιοχές της χώρας μας με τις εύκρατες κλιματολογικές συνθήκες το μεγαλύτερό του διάστημα πολύ συχνά μοιάζει σαν ένα "παρατεταμένο καλοκαίρι", με ιδιαίτερα ευχάριστο καιρό και θερμοκρασίες ιδανικές για να χαρούμε το μπαλκόνι ή τον κήπο χωρίς να μας ταλαιπωρούν ούτε το κρύο ούτε η έντονη ζέστη.

Το φθινόπωρο είναι επίσης η κατ΄εξοχήν εποχή ανθοφορίας μερικών από τα πιο εντυπωσιακά και με έντονες αποχρώσεις καλλωπιστικά είδη που μπορούν πραγματικά πανεύκολα να ομορφύνουν κάθε εξωτερικό χώρο του σπιτιού.Γι΄αυτό και μην βιαστείτε με το τέλος του καλοκαιριού ή τις πρώτες βροχές να ...μαζέψετε τα πάντα από τον κήπο ή το μπαλκόνι σας εν όψει του χειμώνα :)  αντίθετα δημιουργείστε με απλούς και εύκολους τρόπους μια εποχιακή "ζεστή" ατμόσφαιρα. 


Χρυσάνθεμα και Κυκλάμινα είναι τα πιο χαρακτηριστικά λουλούδια της εποχής, θα τα βρείτε σε όλα τα φυτώρια σε ποικιλία αποχρώσεων και από μόνα τους χωρίς κανένα άλλο ...στολίδι είναι ικανά να αλλάξουν εντελώς την εικόνα σε ένα φθινοπωρινό μπαλκόνι ή στον κήπο. 

Επιλέξτε μεγάλου μεγέθους υγιή φυτά σε διάφορες αποχρώσεις και τοποθετείστε τα μέσα σε μεταλλικά κασπώ, όμορφα καλάθια ή και γλάστρες χωρίς όμως να τα μεταφυτέψετε όσο ακόμη είναι ανθισμένα. 

Ο βραδινός βοηθητικός φωτισμός στην διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο απ΄όσο το καλοκαίρι στο να μη δίνουν το μπαλκόνι ή ο κήπος σας εικόνα "εγκατάλειψης".

Τα ηλιακά φωτιστικά κάθε μορφής είναι η πιο πρακτική και οικολογική επιλογή και μπορείτε ακόμη και με πολύ οικονομικά φωτιστικά ηλιακής ενέργειας να δημιουργήσετε πολύ εντυπωσιακές DIY κατασκευές για εξωτερικούς χώρους, συνδυάζοντάς με ξύλινα ή μεταλλικά στοιχεία-αντικείμενα.

Δείτε εδώ πολλές τέτοιες ιδέες. 

Πριν από το τέλος του καλοκαιριού οι μάντρες με καυσόξυλα είναι ήδη ...γεμάτες. Εκεί μπορείτε να προμηθευτείτε κορμούς δέντρων σε διάφορα μεγέθη που είναι ένα εξαιρετικά όμορφο και φυσικό διακοσμητικό για εξωτερικούς χώρους.

Χρησιμοποιείστε τους σαν καθίσματα, τραπεζάκια ή δημιουργείστε με αυτούς συνθέσεις για να ακουμπήσετε γλάστρες, διακοσμητικά φαναράκια κλπ. 

Τα διακοσμητικά στεφάνια είναι από τα πιο καλαίσθητα διακοσμητικά για εξωτερικούς χώρους όλες τις εποχές του χρόνου και ειδικά το φθινόπωρο μια μορφή στεφανιού με πολύ όμορφη όψη και ιδιαίτερα απλή στην κατασκευή της είναι τα στεφάνια δημιουργημένα μόνο από ...φύλλα. 

Θα χρειαστείτε μόνο φθινοπωρινά φύλλα, που θα βρείτε σε αφθονία ακόμη και σε άλση-πάρκα στο κέντρο της πόλης. Δημιουργείστε με αυτά μικρά "μπουκέτα" που θα δέσετε πάνω σε έναν απλό συρμάτινο σκελετό ή εναλλακτικά περάστε τα φύλλα σε ένα απλό σύρμα, τρυπώντας τα στο κέντρο.

Κρεμάστε ένα τέτοιο στεφάνι στον τοίχο του μπαλκονιού ή σε έναν εξωτερικό τοίχο της αυλής. Αν μείνει ...ζωντανό έως τα χριστούγεννα απλώς προσθέστε του μια σειρά led και θα μετατραπεί σε ένα εξαιρετικό χριστουγεννιάτικο στεφάνι. :)

Τip: Ένα "τρυκ" που μπορεί να βοηθήσει τα φύλλα να μην σπάσουν όταν ξεραθούν εντελώς και να διατηρήσουν τον όγκο τους, είναι να τα ψεκάσετε αφού ολοκληρώσετε το στεφάνι με ...λακ μαλλιών. 

Το πρόβλημα των περισσοτέρων που διαθέτουν κήπο-αυλή αλλά όχι και κηπουρό για την φροντίδα, διαμόρφωση και καθαρισμό του :) είναι το νερό της βροχής και οι λάσπες. 

Ένας τρόπος για να σταματήσετε να τις μεταφέρετε στο εσωτερικό του σπιτιού, εκτός από τις όχι και ιδιαίτερα όμορφες έτοιμες πλάκες, είναι να δημιουργήσετε ανά σημεία μερικά μονοπάτια - πατήματα από πέτρες - βότσαλα.

Οι κατασκευές αυτές σε επιλεγμένα σημεία όπως και στην είσοδο μπορούν να κάνουν χρήση αντίστοιχη με ένα ...πατάκι, αφού οι πέτρες θα συγκρατήσουν το μεγαλύτερο μέρος του χώματος.  

Τέτοιου τύπου κατασκευές μπορούν να δημιουργηθούν σε απλούς σχηματισμούς με χρήση πολλών υλικών όπως βότσαλα, μικρά κομμάτια από πέτρες επένδυσης (πχ Καρύστου) κεραμίδια, λεπτούς κυβόλιθους κλπ. 

Τα υλικά τοποθετούνται σε όποιο σχηματισμό θέλετε επάνω σε ένα στρώμα τσιμέντου που θα πρέπει αρχικά να πέσει στο συγκεκριμένο σημείο. 

Εδώ θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες και οδηγίες για Βοτσαλωτά Δαπέδου. 

Στα υφασμάτινα στοιχεία του σπιτιού αυτή την εποχή επικρατεί η ίδια σύγχυση με εκείνη στις ...ντουλάπες μας. Τα καλοκαιρινά είναι λεπτά και τα εντελώς χειμερινά βαριά :)

Ένας εύκολος τρόπος να μεταφέρετε στο καθιστικό του μπαλκονιού ή της αυλής την ατμόσφαιρα του φθινοπώρου είναι να χρησιμοποιήσετε αποχρώσεις της εποχής π.χ πράσινο, πορτοκαλί, καφέ για μερικά διακοσμητικά μαξιλάρια όπως και καρώ υφάσματα σε αντίστοιχα χρώματα που είναι ιδιαίτερα όμορφα αισθητικά για χρήση και σε εξωτερικούς χώρους.  

Καρώ λεπτά ριχτάρια και κουβέρτες φλις, που θα βρείτε αυτή την εποχή σε καταστήματα ειδών σπιτιού σε ιδιαίτερα καλές τιμές, είναι ιδανικά για χρήση στην αυλή ή το μπαλκόνι και απόλυτα χρήσιμα κάποιες πιο ψυχρές μέρες. 

Τα κουκουνάρια είναι ένα ...παντός καιρού και εποχής όμορφο στοιχείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ καλαίσθητα και σε εξωτερικούς χώρους.

Σε στεφάνια, συνθέσεις κάθε μορφής ή και απλώς τοποθετημένα σε ένα καλάθι στο τραπέζι του μπαλκονιού ή του κήπου σας.  

Γενικά κάθε τύπου φυσικά στοιχεία της εποχής όπως φύλλα, φθινοπωρινοί καρποί κλπ. μπορούν να μετατραπούν στα πιο όμορφα διακοσμητικά και σε εξωτερικούς χώρους τοποθετημένα σε καλάθια, διακοσμητικά φαναράκια, απλά κηροπήγια κλπ. 

Όχι μόνο εποχιακά φθινοπωρινά αλλά κάθε είδους φυτά μπορούν να τοποθετηθούν σε μια ζαρντινιέρα παραθύρου και να διακοσμήσουν με εξαιρετικό τρόπο το συγκεκριμένο σημείο.   

Οι ζαρντινιέρες αυτής της μορφής είναι ένας τρόπος και για να έχετε μεγαλύτερη ...οπτική επαφή με τα λουλούδια σας από το εσωτερικό του σπιτιού τους χειμερινούς μήνες.

Μπορούν να δημιουργηθούν ακόμη και από ένα απλό ξύλινο κουτί που θα στερεώσετε στο κάτω μέρος του παραθύρου.

Εναλλακτικά στο ίδιο σημείο μπορείτε να κρεμάσετε γλάστρες-μεταλλικά κασπώ με ψηλά λουλούδια που θα φαίνονται και από το εσωτερικό του σπιτιού.

Εδώ θα βρείτε πολλές παρόμοιες ιδέες και αναλυτικές οδηγίες κατασκευής. 

Οι κολοκύθες έχουν μετατραπεί σε γενική διακοσμητική πρακτική ακόμη και εκεί που το Χάλογουιν έως χτες ήταν ...άγνωστη λέξη :)

Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε τα εντυπωσιακά τους χρώματα αυτή την εποχή, χωρίς να τις χρησιμοποιήσετε αυτούσιες για διακοσμήσεις εξωτερικών χώρων, μπορείτε απλώς να τις μετατρέψετε σε ...κασπώ.

Αδειάστε το εσωτερικό τους και τοποθετείστε γλάστρες με χρυσάνθεμα, κυκλάμια, πανσέδες ή παχύφυτα. Η όψη τους πραγματικά σε όποιο σημείο τις τοποθετήσετε είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και σε εξωτερικό περιβάλλον χωρίς έντονη ζέστη αντέχουν για μεγάλο διάστημα.  
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ