2021-09-08 22:41:48
Φωτογραφία για Σε λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη θα μετονομαστεί η οδός Λαγκαδά στη Δυτ.Θεσσαλονίκη
 Το πράσινο φως έδωσαν οι τέσσερεις δημάρχοι Θεσσαλονίκης, Νεάπολης - Συκεών, Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Παύλου - Μελά για τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Σίμος Δανιηλίδης, ο Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Δημήτρης Δεμουρτζίδης συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες έτσι ώστε η σημερινή οδός Λαγκαδά που ενώνει και τους 4 Δήμους να μετονομαστεί σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, έτσι ώστε να τιμηθεί ο παγκόσμιος και οικουμενικός μουσικοσυνθέτης

Στα διαδικαστικά η πρόταση θα περάσει πρώτα από τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων απ' όπου διέρχεται η Λαγκαδά, δηλαδή τη 2η Κοινότητα Θεσσαλονίκης, της Νεάπολης, της Πολίχνης, της Σταυρούπολης και των Αμπελοκήπων και στη συνέχεια θα κατατεθεί το αίτημα στην αρμόδια επιτροπή της αποκεντρωμένης για έγκριση της απόφασης, με τελικό αποδέκτη τα δημοτικά συμβούλια των τεσσάρων δήμων για να ληφθεί η οριστική απόφαση.

Οι δήμαρχοι αποφάσισαν ακόμη να πραγματοποιηθεί και μια μεγάλη συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε ότι «είναι κοινή θέληση και βούληση να τιμηθεί ο μέγιστος Έλληνας που σήμερα αποχαιρετά η χώρα. Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα η λογική ήταν να δοθεί το όνομα του Μίκη σε έναν μεγάλο δρόμο, αντάξιο της φήμης του και της δύναμης που έδωσε στη χώρα σε δύσκολους καιρούς».  
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ