2021-10-01 15:33:45
Φωτογραφία για Merck: Πειραματικό χάπι κατά του κορονοϊού μειώνει δραστικά νοσηλείες και θανάτους
Η φαρμακευτική εταιρία Merck ανακοίνωσε ότι το πειραματικό της χάπι κατά του κορονοϊού, μειώνει κατά 50% τις νοσηλείες και τους θανάτους σε ανθρώπους που έλαβαν το φάρμακο πέντε ημέρες μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων.

Η εταιρία σκοπεύει άμεσα να καταθέσει αίτημα έγκρισης του φαρμάκου molnupiravir στις υγειονομικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ και παγκοσμίως να εγκρίνουν τη χρήση του.

Όπως αναφέρει το Associated Press, εάν εγκριθεί, το χάπι της Marc θα είναι το πρώτο που θα κυκλοφορήσει ως θεραπεία για τον κορονοϊό και δυνητικά μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική πρόοδο στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της πανδημίας. Όλες οι θεραπείες κορονοϊού που τώρα εφαρμόζονται στις ΗΠΑ, χορηγούνται ενδοφλέβια ή με ένεση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ίδια την εταιρία Merck και δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί από αρμόδιες υπηρεσίες.

Ανεξάρτητη ομάδα υγειονομικών εμπειρογνωμόνων που παρακολούθησε την κλινική δοκιμή, εκτίμησε πάντως ότι τα ενδιάμεσα αποτελέσματά της είναι τόσο ισχυρά ώστε οι δοκιμές μπορούν να σταματήσουν.


Σύμφωνα με την Merck και την Ridgeback Biotherapeutics, για τους ασθενείς που έλαβαν τη θεραπεία μέσα σε πέντε ημέρες από τα πρώτα συμπτώματα της Covid, οι νοσηλείες και οι θάνατοι ήταν περίπου μισοί σε σχέση με τις νοσηλείες και τους θανάτους των ασθενών που έλαβαν εικονικό φάρμακο (placebo).

Η δοκιμή έγινε σε 775 ενηλίκους με ήπια έως μέτρια συμπτώματα κορωνοϊού και ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση εξαιτίας προβλημάτων υγείας όπως είναι η παχυσαρκία, ο διαβήτης και τα καρδιακά νοσήματα.
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ