2021-11-30 07:36:27
Φωτογραφία για Να γίνονται στην ώρα τους τα δρομολόγια ΟΣΕ. Ζητά το Ε.Κ. Λάρισας, καταγγέλλοντας καθυστερήσεις και ταλαιπωρία επιβατών-εργαζομένων.
Τις μεγάλες καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισας-Θεσσαλονίκης καταγγέλλει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Συνέπεια των καθυστερήσεων αυτών, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι οι εργαζόμενοι που μετακινούνται καθημερινά να καθυστερούν στην προσέλευση στη δουλειά τους, καθώς και στην επιστροφή στον τόπο κατοικίας τους. Η διοίκηση του ΕΚΝΛ ζητά να δοθεί άμεσα λύση ώστε να μεταφέρονται εγκαίρως οι συνάδελφοι - εργαζόμενοι στον τόπο εργασίας και κατοικίας τους και με ασφάλεια.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι: “Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας είχε επισημάνει εδώ και καιρό (έναν χρόνο πριν) την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι που μετακινούνται καθημερινά στον άξονα Λάρισα-Θεσσαλονίκη με τον σιδηρόδρομο. Εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις των δρομολογίων με συνέπεια οι συνάδελφοι να καθυστερούν στην προσέλευση στη δουλειά τους, καθώς και στην επιστροφή στον τόπο κατοικίας τους
. Η κατάσταση αυτή αφορά πάνω από 200 εργαζόμενους μόνο στον ν. Λάρισας που μετακινούνται με το τρένο στη δουλειά τους, χωρίς να υπολογίσει κανείς τους υπόλοιπους από τις άλλες περιοχές. Το αποτέλεσμα είναι οι ίδιοι το πρωί πηγαίνοντας στη δουλειά να είναι ασυνεπείς και εκτεθειμένοι απέναντι στον εργοδότη τους, στις υπηρεσίες τους, με ό,τι κινδύνους περιλαμβάνει αυτό για την εργασιακή τους σχέση. Ταυτόχρονα το απόγευμα είναι αναγκασμένοι να αναλώνουν πολύ περισσότερο χρόνο στη μετακίνησή τους, καθυστερώντας να επιστρέψουν στο σπίτι και στις οικογένειές τους. Η κατάσταση είναι τόσο τραγική που οι συνάδελφοι κυριολεκτικά δεν ξέρουν τι ώρα θα φύγουν και τι ώρα θα φτάσουν. Πολλές φορές η καθυστέρηση φτάνει και μέχρι μια ώρα επιπλέον στην αναμονή. Συγχρόνως ο συγχρωτισμός ειδικά στα πρωινά και μεσημεριανά δρομολόγια είναι πολύ αυξημένος, μεγαλώνοντας αντίστοιχα και τον κίνδυνο ειδικά στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που υπάρχει νέα έξαρση της πανδημίας. Με δεδομένο μάλιστα το γεγονός πως έχουν μειωθεί τα δρομολόγια τα δύο χρόνια της πανδημίας. Αυτά συμβαίνουν μάλιστα σε εργαζόμενους που κατά τα άλλα η Κυβέρνηση απειλεί με πρόστιμα εάν δεν τηρούν υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται. Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, σε επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε πριν έναν χρόνο στην εμπορική διεύθυνση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της γνωστοποίησε ένα πρόβλημα που ήδη φυσικά γνώριζε. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση για το σε ποιες ενέργειες θα προβεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα. Ως ΕΚΝΛ καλούμε τους εργαζόμενους μέσα από τη συλλογική οργάνωση στα σωματεία, τη συμμετοχή στη δράση τους να απαιτήσουν:

- Να δοθεί άμεσα λύση ώστε να μεταφέρονται εγκαίρως οι συνάδελφοί μας στον τόπο εργασίας και κατοικίας τους και με ασφάλεια.

- Να προσληφθεί άμεσα το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, να καλυφθούν όλα τα κενά.

- Αποκλειστικά δημόσιο - σύγχρονο σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του λαού, καταλήγει η ανακοίνωση του Ε.Κ.Λ.

eleftheria.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ