2021-12-20 00:44:51
Φωτογραφία για Bill Gates: Έχουμε δρόμο ακόμη μέχρι το τέλος της πανδημίας λόγω Omicron..
 

Η πρόβλεψη του Bill Gates για το πότε θα τελειώσει η πανδημία και την επόμενη μέρα

Την εκτίμησή του για το πότε θα τελειώσει η πανδημία του κορωνοϊού με φόντο την εμφάνιση της μετάλλαξης Omicron έγραψε ο συνιδρυτής της Microsoft Bill Gates.

Στο "Έτος σε ανασκόπηση" που πρόσφατα κυκλοφόρησε για το 2021 και σε ανάρτηση στο ιστολόγιό του με τίτλο «Λόγοι αισιοδοξίας μετά από μια δύσκολη χρονιάς», ο συνιδρυτής της Microsoft παραδέχθηκε ότι το 2021 ήταν «η πιο ασυνήθιστη και δύσκολη χρονιά της ζωής μου», σημειώνοντας ότι «ο προσωπικός μου κόσμος δεν έχει υπήρξε ποτέ μικρότερος από ό,τι τους τελευταίους δώδεκα μήνες».

"Το 2021, η πανδημία κυριάρχησε στη ζωή μας από την πρώτη μέρα.

Όλοι έπρεπε να προσαρμοστούμε σε ένα "νέο κανονικό", αν και αυτό που μοιάζει είναι διαφορετικό για κάθε άτομο.

Για μένα, το αποτέλεσμα ήταν ένας χρόνος που πέρασε κυρίως διαδικτυακά», γράφει.


Ο Gates, ο οποίος επίσης πήρε διαζύγιο φέτος, αναφέρθηκε σε μερικά από τα «μνημειώδη γεγονότα» που έλαβαν χώρα τους τελευταίους 12 μήνες, πριν κοιτάξει μπροστά στο μέλλον.

Συγκρατημένα αισιόδοξος για το 2022

Εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς προχωράμε προς το 2022, ο Gates έγραψε:

«Λόγω της μετάλλαξης Δέλτα και των προκλήσεων με τα εμβόλια, δεν είμαστε τόσο κοντά στο τέλος της πανδημίας όσο ήλπιζα μέχρι τώρα.

Δεν προέβλεψα ότι θα ερχόταν μια τόσο εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή και υποτίμησα πόσο δύσκολο θα ήταν να πείσουμε τους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μάσκες. [...]

Είμαι αισιόδοξος, ωστόσο, ότι το τέλος είναι επιτέλους ορατό.

Μπορεί να είναι ανόητο να κάνω άλλη μια πρόβλεψη, αλλά πιστεύω ότι η οξεία φάση της πανδημίας θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το 2022.

Αν και ο Gates παραδέχεται ότι «η μετάλλαξη Omicron είναι ανησυχητική», παραμένει «αισιόδοξος ότι, κάποια στιγμή το 2022, ο κορωνοϊός θα καταστεί ενδημική νόσος στα περισσότερα μέρη».

Στη συνέχεια ο Bill Gates, έγραψε: «Τα νοσοκομεία θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις υπόλοιπες περιπτώσεις.

Το ατομικό σας επίπεδο κινδύνου θα είναι αρκετά χαμηλό ώστε να μην χρειάζεται να το λαμβάνετε υπόψη σας στη λήψη αποφάσεων.

Δεν θα είναι πρωταρχικό όταν θα αποφασίζετε αν θα εργαστείτε από το γραφείο ή αν θα αφήσετε τα παιδιά σας να πάνε στον ποδοσφαιρικό τους αγώνα ή να παρακολουθήσουν μια ταινία σε μια αίθουσα κινηματογράφου».

«Με βάση αυτά που έχω δει τα τελευταία δύο χρόνια, ανησυχώ περισσότερο από ποτέ για την ικανότητα των κυβερνήσεων να κάνουν μεγάλα πράγματα», γράφει, προσθέτοντας ότι «τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν παίξει τεράστιο ρόλο ρόλο στη διάδοση παραπληροφόρησης που κάνει τους ανθρώπους να υποψιάζονται τις κυβερνήσεις τους».

Όμως, ενώ το πολιτικό αδιέξοδο και οι παράφρονες θεωρίες συνωμοσίας είναι πιθανό να συνεχίσουν να μας προβληματίζουν το 2022 και μετά, ο Gates εξακολουθεί να κλείνει την ετήσια αναδρομή του με μια θετική νότα: «Νομίζω ότι το 2022 θα είναι μια χρονιά που πολλοί από εμάς θα καταλήξουμε τελικά σε μια μετα - πανδημική νέα κανονικότητα γεμάτη προκλήσεις».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ