2021-12-22 22:50:28
Φωτογραφία για Διαμορφώσεις εξωτερικών χώρων με Πήλινες γλάστρες-Πιθάρια
Ο πηλός είναι από τα πιο όμορφα αισθητικά και απόλυτα ταιριαστά με κάθε είδους διαμόρφωση σε εξωτερικούς χώρους υλικά και πάρα πολλοί οι τρόποι που με απλές πήλινες γλάστρες ή μεγάλου μεγέθους πήλινα πιθάρια μπορείτε να διακοσμήσετε τον κήπο ή και το μπαλκόνι σας.

 

Ανάλογα με τον τρόπο που θα τα συνδυάσετε και τα πρόσθετα στοιχεία που θα χρησιμοποιήσετε στο ίδιο σημείο, με απλές πήλινες γλάστρες ή κιούπια κάθε μεγέθους μπορείτε να δημιουργήσετε πραγματικά πολύ όμορφες διακοσμήσεις και "γωνιές"στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού.  

Πιθάρια, κιούπια ή γλάστρες με ιδιαίτερα σχέδια, χειροποίητα, παλαιωμένης όψης κλπ. προτιμήστε να τα αξιοποιήσετε με τρόπο που τα φυτά δεν θα τα κρύβουν και θα αφήνουν ορατό το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειάς τους. 

Ο τρόπος για να αναδειχθούν και να αποτελέσουν ένα πραγματικά όμορφο διακοσμητικό στοιχείο, όχι μόνο κάποιες ιδιαίτερου σχεδίου, χρωματιστές κλπ. αλλά ακόμη και οι απλές πήλινες γλάστρες σας, είναι να τις συγκεντρώσετε σε κάποια σημεία, αντί να τις "σκορπίσετε" μεμονωμένα σε ολόκληρο τον κήπο ή το μπαλκόνι. 


Τα τοποθετημένα με οριζόντιο τρόπο και εφαπτόμενα του εδάφους κιούπια, κάθε μεγέθους, θα δημιουργήσουν μια πολύ όμορφη εικόνα στα παρτέρια σας ή σε βραχόκηπους.   

Στοιχεία όπως χαλίκι, πέτρες κλπ. είναι απόλυτα ταιριαστά με πήλινα δοχεία-γλάστρες κάθε είδους και ιδανικά για να διαμορφώσετε διακοσμητικά παρτέρια.

Οι "πύργοι" από πήλινες γλάστρες διαφορετικών μεγεθών, που θα δημιουργήσετε τοποθετώντας την μία μέσα στην άλλη, εκτός από ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο για εξωτερικούς χώρους, είναι ιδανική επιλογή για μικρά μπαλκόνια-κήπους. αφού στον ίδιο χώρο που θα καταλάμβανε μία μόνο γλάστρα θα μπορέσετε να φυτέψετε πολύ περισσότερα φυτά.  Δείτε και εδώ βήμα-βήμα οδηγίες για μια τέτοιου τύπου κατασκευή.  

Όχι μόνο βάφοντας τις γλάστρες σας αλλά και με την επιλογή των κατάλληλων ανά εποχή φυτών, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ...χρωματιστό σύνολο ακόμη και με απλά δοχεία φύτευσης στο φυσικό χρώμα του πηλού. 

Πιθάρια ή γλάστρες στα οποία θα τοποθετήσετε φυτά με τρόπο που να δίνουν την εντύπωση ότι αυτά ...ξεπηδούν από το δοχείο φύτευσης, θα δημιουργήσουν μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή εικόνα στα παρτέρια σας. 

Για τέτοιου τύπου διαμορφώσεις επιλέξτε παχύφυτα ή όποιο άλλο είδος παραμένει "ζωντανό" όλες τις εποχές του χρόνου ή εποχιακά λουλούδια με έντονες αποχρώσεις. 

Συνδυάστε φυτά στην ίδια γλάστρα με τρόπο που κατά μήκος ή κατά ύψος, ανάλογα με το σχήμα της, αυτή να δείχνει πραγματικά "γεμάτη"  και χωρίς να διακρίνεται η επιφάνεια του χώματος. Δείτε και εδώ πολλές ιδέες για συνδυασμούς φυτών στην ίδια γλάστρα. 

Τα μικρά ή μεγαλύτερα συντριβάνια φτιαγμένα από πήλινες γλάστρες μπορούν επίσης να αποτελέσουν ένα πολύ ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας. Δείτε εδώ σχετικές ιδέες και οδηγίες κατασκευής. 

Δείτε και DIY ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ από ΠΗΛΙΝΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ