2022-01-28 07:48:52
Φωτογραφία για Έπιπλα αντικέ - παλαιωμένης όψης σε Πράσινο χρώμα
Τεχνικές Παλαίωσης με Χρώματα Κιμωλίας

σε Πράσινο χρώμα

Το πράσινο χρώμα και ειδικά η γκάμα των χρωμάτων κιμωλίας σε τόνους  Πράσινου της ελιάς, μπορούν να χαρίσουν νέα ...ζωή και εντελώς διαφορετική αισθητική σε κάθε τύπο παλιού ή και νέου επίπλου. 

Είναι μια απόχρωση εξαιρετικά φυσική, ιδανική διακοσμητικά για όλες τις εποχές, για έπιπλα εσωτερικού αλλά και εξωτερικού χώρου, ενώ συνδυάζεται εύκολα με τα περισσότερο υπόλοιπα χρώματα και κυρίως με τις φυσικές αποχρώσεις του ξύλου, το λευκό και το μαύρο. 

Το πράσινο σε τεχνικές παλαίωσης "γράφει" το ίδιο εντυπωσιακά τόσο σε έπιπλα μικρής όσο και μεγαλύτερης επιφάνειας και είναι κατάλληλο για να βάψετε από μια απλή ξύλινη καρέκλα, ένα τραπέζι ή ένα κομοδίνο, έως μπουφέδες, ντουλάπες και γενικά έπιπλα μεγάλου όγκου. 

Η διχρωμία πάνω στο ίδιο έπιπλο σε πράσινο και καφέ, που μπορεί να πραγματοποιηθεί με καφέ χρώμα κιμωλίας, πατίνα μπρονζέ κατά την τελική επεξεργασία του επίπλου ή και χρήση της αρχικής του απόχρωσης τρίβοντας ανά σημεία το πράσινο χρώμα ώστε να διακρίνεται το φυσικό χρώμα του ξύλου, είναι επίσης ένας συνδυασμός εξαιρετικά καλαίσθητος ειδικά για έπιπλα που διαθέτουν κάποιο ιδιαίτερο σχέδιο, καμπύλες γωνίες - επιφάνειες, σκαλίσματα κλπ.


Διχρωμία μπορεί να δημιουργηθεί και βάφοντας πράσινο ένα μόνο τμήμα του επίπλου πχ την μόνο την κεντρική επιφάνεια ή μόνο το κάτω μέρος ενός τραπεζιού, μπουφέ, συρταριέρας κλπ 

Όλα τα χρωματολόγια των εταιριών χρωμάτων κιμωλίας διαθέτουν ποικιλία πράσινων αποχρώσεων, οι οποίες βεβαίως μπορούν και να αναμειχθούν μεταξύ τους για να δημιουργήσετε τις δικές σας. 

Η προστασία και το "κλείδωμα" του χρώματος κιμωλίας, σε κάθε του εφαρμογή,  πραγματοποιείται με κερί που όλες οι εταιρίες διαθέτουν σε διαφανές ή σκουρόχρωμο. Ανάλογα με το ποιο από τα δύο θα επιλέξετε επίσης μπορεί να διαφοροποιηθεί η τελική απόχρωση του επίπλου χρησιμοποιώντας πχ έναν πιο ανοιχτόχρωμο τόνο πράσινου που θα τονίσετε με σκούρο κερί (dark wax) ή αντίστροφα. 

Αναλυτικές πληροφορίες και ΟΔΗΓΟΣ

 χρήσης για τα χρώματα κιμωλίας 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ