2022-02-17 17:38:27
Φωτογραφία για Μουσείο Ολοκαυτώματος:  Οριστικά στην περιοχή του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, στη Δυτική Είσοδο της Θεσσαλονίκης
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται σήμερα οι εκπρόσωποι των αρχιτεκτονικών γραφείων από το Ισραήλ και τη Γερμανία, των EK A Efrat – Kowalsky και Ηeide & von Becerath αλλά και της Makridis Associates, προκειμένου να συζητήσουν το επόμενο σημαντικό βήμα, για την ταχεία προώθηση, μελετητικά, του μεγάλου έργου δημιουργίας του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος.

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Όπως δήλωσε στο GRTimes.gr o πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Δαυϊδ Σαλτιέλ, το έργο προωθείται πλέον με ταχύτατους ρυθμούς, αφού πλέον, με νομοθετική ρύθμιση, τακτοποιήθηκε οριστικά η χωροθέτηση του Μουσείου στην περιοχή του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, στη Δυτική Είσοδο της πόλης.

Όπως είπε ο κ. Σαλτιέλ, μπορεί να πέρασαν επτά χρόνια από τότε που η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, πρότεινε την ανέγερση Μουσείου Ολοκαυτώματος στην πόλη, αλλά τα προβλήματα που είχαν ανακύψει αντιμετωπίσθηκαν δραστικά και οριστικά, με την παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης και του ιδίου του Αντιπροέδρου κ. Παναγιώτη Πικραμμένου, ενώ τόσο ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όσο και η ΓΑΙΑΟΣΕ έδειξαν έμπρακτα διάθεση συνεργασίας για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούσαν την χωροθέτηση.


Σήμερα λοιπόν, παρουσία του project manager (Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ και Hill International) του έργου, θα συζητηθεί η ενδεχόμενη ανάληψη της αρχιτεκτονικής μελέτης του Μουσείου, από τα γραφεία που είχαν εκπονήσει την προκαταρκτική αρχιτεκτονική μελέτη. Άλλωστε, όπως επισημάνθηκε στο GRTimes.gr, έχουν ήδη αξιολογηθεί οι προσφορές των τριών μουσειολογικών γραφείων, που μετέχουν στο διαγωνισμό με αντικείμενο την ανάπτυξη του μουσειολογικού μέρους του όλου project.

Όπως είχε αποκαλύψει σε προηγούμενο δημοσίευμα το GRTimes.gr, προσφορές κατέθεσαν τα διεθνώς γνωστά και καταξιωμένα μουσειολογικά γραφεία: Berenbaum Jacobs Associates, Gallagher & Associates – Yitzchak Mais, Kvorning Design.

Σύμφωνα με τον κ. Σαλτιέλ, πρόεδρο της Ι.Κ.Θ., δηλαδή του επισπεύδοντα φορέα του έργου, όλες οι διαδικασίες που αφορούν στη δημιουργία του Μουσείου, εξελίσσονται πλέον με ταχύτατους ρυθμούς. Σημειωτέον ότι στόχος είναι, η έναρξη των εργασιών κατασκευής εντός του 2023 και η ολοκλήρωση του έργου του Μουσείου εντός διετίας.

GRTimes.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ