2022-02-20 19:55:30
Φωτογραφία για Διακοσμητικές Συνθέσεις Τοίχου με Vintage αντικείμενα
"Είμαστε όσα ...θυμόμαστε"

Τα παλιά αντικείμενα ασκούν γενικά μια μαγεία, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ενθύμια και αναμνηστικά συναισθηματικής αξίας, ανεξάρτητα από το είδος και την πραγματική αξία τους ως "αντίκες".

Τέτοια μικρού μεγέθους αντικείμενα, αντί για να βρίσκονται σκόρπια και κλεισμένα σε κάποια συρτάρια-ντουλάπια, μπορούν να αξιοποιηθούν διακοσμητικά σε μια σύνθεση τοίχου κατάλληλης μορφής. 

Για όσους βεβαίως αγαπούν τα συλλεκτικά αντικείμενα, σε ίδιου τύπου συνθέσεις μπορούν να τοποθετηθούν και κάθε είδους μικροαντικείμενα, μινιατούρες, φωτογραφίες μικρού μεγέθους κλπ. 

Τα παλιά συρτάρια τυπογραφείου με χωρίσματα, που χρησιμοποιούνταν για την στοιχειοθεσία πριν αυτή γίνει ηλεκτρονική, είναι από τις πιο καλαίσθητες επιλογές για να συγκεντρώσετε κάθε είδους μικρού μεγέθους ενθύμια-αναμνηστικά- συλλεκτικά αντικείμενα και αξίζει να τα αναζητήσετε σε παλαιοπωλεία στα οποία υπάρχουν σε διάφορες διαστάσεις και σε όχι ιδιαίτερα ακριβές τιμές. 


Σε μια τέτοια σύνθεση μπορούν να τοποθετηθούν κάθε είδους εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους αντικείμενα σε ό,τι αφορά το είδος-υλικό κατασκευής και μέγεθος, αρκεί να διαθέτουν μια στοιχειώδη ομοιογένεια στην γενική τους αισθητική και στην χρονική εποχή που αντιπροσωπεύουν. 

Ανάλογα με το είδος των αντικειμένων που θα χρησιμοποιήσετε κάποια μπορούν να αποτελέσουν και "φόντο" στην πίσω πλευρά των χωρισμάτων ενός τέτοιου ξύλινου πλαισίου πχ φωτογραφίες, κομμάτια παλιών υφασμάτων κλπ. 

Αντίστοιχης μορφής πλαίσια με χωρίσματα, σαν τα αυθεντικά συρτάρια τυπογραφείου, μπορούν ασφαλώς να δημιουργηθούν και από πηχάκια και ένα ξύλινο πάνελ και να βαφτούν σε όποια απόχρωση προτιμάτε. 

Μια επίσης πρακτική επιλογή είναι η δημιουργία αντίστοιχης μορφής συνθέσεων από χαρτόνι - μικρά χάρτινα κουτιά. 

Θα χρειαστεί απλά να τοποθετήσετε-κολλήσετε μικρά κουτιά σε διάφορα μεγέθη-σχήματα μέσα σε ένα μεγαλύτερο κουτί από χοντρό χαρτόνι αφού πριν τα επενδύσετε με διακοσμητικό χαρτί ή ύφασμα. 

Οι χάρτινες κατασκευές αυτής της μορφής, αν επιμεληθείτε την τελική τους όψη, μπορούν να αποκτήσουν πραγματικά πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση και να προσομοιάζουν πολύ με αντίστοιχες ξύλινες.

Η επένδυση των κουτιών με χαρτιά σε vintage ύφος ή εφημερίδες όπως και η προσθήκη ξύλινων ή μεταλλικών στοιχείων, επίσης θα τους προσδώσει πολύ όμορφη όψη.

Με τον ίδιο τρόπο μπορεί ασφαλώς να χωριστεί σε μικρές "προθήκες" και ένα κανονικό ξύλινο συρτάρι και το πλεονέκτημα αυτών των επιλογών σε σχέση με τα έτοιμα παλιά συρτάρια τυπογραφείου είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε τα χωρίσματα στο μέγεθος ακριβώς που χρειάζεται, ανάλογα με τα αντικείμενα που πρόκειται να τοποθετήσετε. 

70+ Διακοσμήσεις με ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Για να συνδυάσετε μικροαντικείμενα με παλιές φωτογραφίες μεγαλύτερου μεγέθους χρησιμοποιείστε αντικέ κορνίζες χωρίς τζάμι, αφού πριν καλύψετε την κεντρική τους επιφάνεια με vintage χαρτί ή ύφασμα σε ανάλογο ύφος. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ