2022-02-27 21:32:59
Φωτογραφία για DIY Τραπεζάκια από φέτα κορμού δέντρου
Πολύ ιδιαίτερα, λειτουργικά και όμορφα βοηθητικά DIY τραπεζάκια θα συνδυαστούν με κάθε ύφους έπιπλα και γενική διακόσμηση, ανάλογα με το αν θα τους δώσετε εντελώς μοντέρνο ή πιο κλασσικό - rustic στυλ. 

Για το βασικό μέρος της κατασκευής θα χρειαστείτε: 

- Φέτα από κορμό ξύλου διαμέτρου 30-40 cm και ύψους 4-6 cm

- Μεταλλικά πόδια τραπεζιού τύπου "φουρκέτα"

- Βερνίκι ξύλου 

Αν χρησιμοποιήσετε ακατέργαστο ξύλο, που μπορείτε να προμηθευτείτε από μάντρες με καυσόξυλα, θα χρειαστεί αρχικά να το τρίψετε με τριβείο ώστε η επιφάνειά του να γίνει εντελώς λεία. 

Ο πιο εύκολος και ...σίγουρος τρόπος είναι αφού προμηθευτείτε το ξύλο να αναθέσετε σε έναν ξυλουργό να σας κόψει την φέτα στις διαστάσεις που θέλετε και να το τρίψει.

 .

Μετά το τρίψιμο και το καλό καθάρισμα από την σκόνη περάστε διαδοχικά 2-3 χέρια βερνίκι ξύλου σε ματ ή γκλος (γυαλιστερή) υψή. 


Αφού στεγνώσει εντελώς το βερνίκι βιδώστε στην κάτω όψη του ξύλου τα μεταλλικά πόδια. 

Ανάλογα με τον τύπο τους και αν θα χρησιμοποποιήσετε 2 ή τρία, φροντίστε να βρίσκονται σε ίση απόσταση μεταξύ τους και μην ολοκληρώσετε το βίδωμα πριν βεβαιωθείτε ότι το τραπεζάκι στέκεται απολύτως σταθερά. 

Αν το προτιμάτε και πριν τα βιδώσετε μπορείτε και να βάψετε τα πόδια με χρώμα για ξύλο-μέταλλο ή χρώμα σε σπρέϊ. 

Τα μεταλλικά πόδια, τύπου φουρκέτας - hairpin, προσφέρουν σε αυτού του τύπου DIY έπιπλα πιο εντυπωσιακή εμφάνιση όμως ένα τέτοιο τραπεζάκι μπορεί να κατασκευαστεί και με απλά μεταλλικά πόδια.

Μια ιδιαίτερα οικονομική επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε την μεταλλική βάση-πόδια πολύ οικονομικών σκαμπώ, δείτε ενδεικτικά εδώ.  

  

Tip: Όπως σε όλες τις κατασκευές από κομμάτια φυσικού κορμού, το σημαντικότερο είναι το ξύλο να είναι εντελώς ξερό, διαφορετικά σε μικρό χρονικό διάστημα θα "ανοίξει", θα δημιουργηθούν δηλαδή στην επιφάνειά του ρωγμές. Γι΄αυτό, αν δεν χρησιμοποιήσετε κομμάτια έτοιμου επεξεργασμένου κορμού με προδιαγραφές για κατασκευή επίπλων, βεβαιωθείτε ότι η φέτα θα κοπεί από όχι φρεσκοκομμένο κορμό. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ