2022-03-13 01:09:26
Φωτογραφία για Προειδοποίηση Ρωσίας για τις αποστολές όπλων στη Ουκρανία : Αποτελούν στρατιωτικούς στόχους
Επικίνδυνη κλιμάκωση της ένταση της έντασης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι θα λάβουν απάντηση οι δυτικές αποστολές όπλων προς το Κίεβο, αυξάνοντας τον κίνδυνο μιας άμεσης κάτι που μετατρέπει αυτές τις νηοπομπές σε νόμιμους στρατιωτικούς στόχους», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το οποίο επικαλείται το δημοσίευμα.





Απαγόρευση πτήσεων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden απέρριψε τις εκκλήσεις του Κιέβου για δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία και είπε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα παρασυρθεί σε μια ολοκληρωτική σύγκρουση με τη Ρωσία, ούτε θα στείλει στρατεύματα για να υπερασπιστεί τη χώρα.

Η στρατιωτική βοήθεια και κλιμάκωση εντάσεων

Ωστόσο, οι δυτικοί υποστηρικτές της Ουκρανίας έχουν δεσμευτεί για σημαντική στρατιωτική βοήθεια στη χώρα.

Οι ΗΠΑ έχουν υποσχεθεί 6,5 δισ. δολάρια σε αμυντικές δαπάνες, η Βρετανία έχει στείλει 3.615 αντιαρματικούς πυραύλους NLAW και αντιαρματικά όπλα Javelin, ενώ τα σκανδιναβικά κράτη έχουν στείλει περισσότερα από 10.000 αντιαρματικά όπλα.


Ο Ryabkov κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι πυροδοτούν περαιτέρω τις εντάσεις καθοδηγώντας τις προσπάθειες των δυτικών κυρώσεων.

«Οι ΗΠΑ είναι αυτές που αύξησαν τις εντάσεις στο μέγιστο στις διεθνείς υποθέσεις.

Και αυτό είναι πριν φτάσουμε σε αυτό που κάνουν στην πράξη υποστηρίζοντας το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου», συμπλήρωσε.

Στρατηγικός διάλογος

Πρόσθεσε ωστόσο ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε «συνεχή επαφή» και η Μόσχα είναι ακόμη ανοιχτή σε στρατηγικό διάλογο με την Ουάσιγκτον για τον έλεγχο των όπλων.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin απαιτεί από την Ουκρανία να αναγνωρίσει την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας το 2014 και την ανεξαρτησία δύο αυτονομιστικών κρατών στην περιοχή του Ντονμπάς, να δεσμευθεί για αποστρατικοποίηση και να κηρύξει ουδετερότητα στο σύνταγμά της.

Συνθηκολόγηση

Η Ουκρανία έχει δηλώσει ότι είναι ανοιχτή σε ορισμένες παραχωρήσεις, αλλά περιέγραψε τη στάση της Μόσχας ως αίτημα για «συνθηκολόγηση».

Οι συνομιλίες στη Λευκορωσία και την Τουρκία αυτή την εβδομάδα δεν κατάφεραν να επιτύχουν μια σημαντική πρόοδο ή ακόμη και να καθιερώσουν εκεχειρία.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ