2022-04-15 16:53:11
Φωτογραφία για Σαγκάη: Σκύλοι ρομπότ και drone επιτηρούν το lockdown - Αρπάζουν ασθενείς και τους οδηγούν σε στρατόπεδα καραντίνας

Την έντονη ανησυχία τους για ενδεχόμενες παγκόσμιες επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω της Σαγκάης που βρίσκεται υπό αυστηρό καθεστώς lockdown, στο πλαίσιο της αναχαίτισης της πανδημίας του κορωνοϊού εκφράζουν ειδικοί.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις τους στο Sky News, σύμφωνα με τις οποίες «η πολιτική της Κίνας των μηδενικών κρουσμάτων θα μπορούσε να επιφέρει παγκόσμιες επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα».

Ο Κάμερον Τζόνσον, επικεφαλής της Διεθνoύς Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας για την Ασία-Ειρηνικό δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όσα βλέπουμε στη Σαγκάη θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού». Σύμφωνα με τον ίδιο «θα καθυστερήσουν οι παραδόσεις, μπορεί έναν ή δύο μήνες, και ίσως αυξηθεί το κόστος».

Σκύλοι-ρομπότ και drones «επιτηρούν» το lockdown

Οι δρόμοι της Σαγκάης παραμένουν άδειοι από ανθρώπινη παρουσία, όπου ρομπότ κάνουν τακτικές περιπολίες, έχοντας ως εξτρά εξοπλισμό ένα μεγάφωνο στη «ράχη» τους προκειμένου να μεταδίδονται εντολές στους κατοίκους.





Περισσότερα: lifo

doriforosnews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ