2022-04-19 23:56:07
Φωτογραφία για Παιδικό δωμάτιο: Πρακτικοί τρόποι Οργάνωσης - Αποθήκευσης
Λειτουργικές αλλά και θελκτικές για τα παιδιά λύσεις οργάνωσης - αποθήκευσης για το παιδικό δωμάτιο. 

Ακόμη και αν ο χώρος στο παιδικό δωμάτιο δεν είναι ιδιαίτερα ευρύχωρος, πάντα υπάρχουν πρακτικές λύσεις για να τακτοποιηθούν παιχνίδια, βιβλία και μικροαντικείμενα με τον πιο κατάλληλο τρόπο, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.   

Τα μεγαλύτερα προβλήματα στην τακτοποίηση του παιδικού δωματίου, σε σχέση με άλλους χώρους του σπιτιού, είναι αφ΄ενός ο μεγάλος αριθμός αντικειμένων και κυρίως παιχνιδιών που κάπου πρέπει να βρουν την θέση τους όταν δεν χρησιμοποιούνται, όπως και ότι οι επιλογές αποθήκευσης θα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμες από τα παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε χαμηλό ύψος, έτσι δεν μπορεί να αξιοποιηθεί πλήρως το ύψος των τοίχων όπως σε ένα δωμάτιο με χρήση από εφήβους ή ενήλικες.   

Οι χαμηλές συνθέσεις με πλαστικά συρταρωτά κουτιά, ειδικά σχεδιασμένες για οργάνωση - αποθήκευση σε παιδικά δωμάτια είναι από τις πιο πρακτικές επιλογές.


Θα τις βρείτε στην IKEA σε διάφορες παραλλαγές και διαστάσεις, ενώ τόσο τα έντονα χρώματα των συρταριών όσο και η διαδικασία "άνοιξε-κλείσε" :) αρέσουν πολύ στα παιδιά. Έτσι ευκολότερα θα συμφωνήσουν να τακτοποιήσουν τα παιχνίδια τους εκεί παρά σε ένα συμβατικό έπιπλο με αποθηκευτικό χώρο. 

Σε τέτοια κουτιά μπορούν να αποθηκευτούν κάθε είδους μικρού και μεσαίου μεγέθους παιχνίδια αλλά και είδη ζωγραφικής, πλαστελίνες, lego κλπ 

Οι κρεμαστές υφασμάτινες ή πλαστικές θήκες, κάθε είδους, είναι επίσης από τις πλέον λειτουργικές λύσεις για την οργάνωση στο παιδικό δωμάτιο.

Τοποθετημένες στο κατάλληλο ύψος, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, βοηθούν πολύ στην αποθήκευση μικρών αντικειμένων που έχουν διαρκώς την τάση να ...εξαφανίζονται :) 

Το ίδιο πρακτικές και οι επιτοίχιες μεταλλικές θήκες - κουτιά - καλαθάκια, που κρεμασμένα στο κατάλληλο ύψος βοηθούν σημαντικά στην τακτοποίηση παιχνιδιών αλλά και ειδών ζωγραφικής - χειροτεχνίας. 

Τα λούτρινα! Αυτά που συνήθως παντού βρίσκεται και από ένα :)

Με δύο μικρά γωνιακά ράφια και υφασμάτινο σκοινί μπορεί να δημιουργηθεί μια πολύ πρακτική DIY κατασκευή, έτσι που τα κουκλάκια στερεωμένα ανάμεσα στα σκοινιά να καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο από όσο αν τοποθετηθούν σε ράφια ή κουτιά - καλάθια. 

Παρόμοιου τύπου κατασκευές για μικρού μεγέθους λούτρινα παιχνίδια μπορούν να δημιουργηθούν και με πλεχτά ή γενικά διάτρητα μαλακά υφάσματα τοποθετημένα γωνιακά και στηριγμένα σε τρία απλά γαντζάκια στήριξης. 

Ένας ακόμη τρόπος για να συγκεντρώσετε λούτρινα αλλά και κούκλες, είναι οι πλαστικές θήκες αποθήκευσης με πολλά χωρίσματα. 

Τοποθετημένες στον τοίχο ή και στο πίσω μέρος μιας πόρτας θα χωρέσουν μεγάλο αριθμό παιχνιδιών, με μοναδικό τους μειονέκτημα ότι κάποια από αυτά δεν θα βρίσκονται στο ύψος των παιδιών. 

Τραπέζια δραστηριοτήτων με χώρους αποθήκευσης. 

Ο ιδανικός τρόπος για να τακτοποιηθούν puzzle, επιτραπέζια παιχνίδια αλλά και τα ...λατρεμένα των παιδιών Lego και Playmobil. 

O κεντρικός χώρος ενός τέτοιου τραπεζιού δημιουργεί μια άνετη επιφάνεια για παιχνίδια-δραστηριότητες αυτής της μορφής, ενώ στο κάτω μέρος του αποθηκεύονται τα παιχνίδια. 

Τα τραπέζια αυτής της μορφής μπορούν και  να κατασκευαστούν κατά παραγγελία σε όποια διάσταση και σχεδιασμό είναι τα καταλληλότερα για τον χώρο, από κάθε επαγγελματία - ξυλουργό που αναλαμβάνει ειδικές κατασκευές. 

Τα απλά τραπεζάκια τρόλεϊ πολλών επιπέδων είναι η πιο πρακτική επιλογή τακτοποίησης για όλα εκείνα τα παιχνίδια που πολύ συχνά πρέπει να ...πηγαινοέρχονται από δωμάτιο σε δωμάτιo :)

Είναι ένας βολικός τρόπος αποθήκευσης για κούκλες, αυτοκινητάκια αλλά και είδη ζωγραφικής και χειροτεχνίας ή και βιβλία, που με αυτόν τον τρόπο εύκολα μπορούν να μετακινηθούν όποτε χρειάζεται σε άλλο σημείο ή σε χώρο εκτός του παιδικού δωματίου. 

Απλές χαμηλές ραφιέρες - βιβλιοθήκες. 

Το πιο κοινό έπιπλο, γενικά, για οργάνωση-αποθήκευση κάθε είδους αντικειμένων που όμως για να αποδειχτούν πρακτικές και λειτουργικές σε ένα παιδικό δωμάτιο θα πρέπει να οργανωθούν με τον σωστό τρόπο. 

Για παιδιά προσχολικής ηλικίας το ιδανικό είναι οι συνθέσεις αυτής της μορφής να είναι μικρού ύψους και κατά το δυνατόν μεγαλύτερου μήκους.  

Με το κατάλληλο χώρισμά των ραφιών σε  τμήματα, έτσι που να χωρούν τόσο μεμονωμένα βιβλία, παιχνίδια κλπ αλλά και κουτιά - καλάθια αποθήκευσης, οι εντελώς απλές χαμηλές ραφιέρες είναι το πιο πρακτικό και οικονομικό έπιπλο για παιδικά δωμάτια.

Συνθέσεις αυτής της μορφής αποτελούμενες από απλά ράφια, μπορούν εκτός των χώρων αποθήκευσης να περιλαμβάνουν και κάθισμα και γενικά να αποτελούν ένα κεντρικό σημείο του παιδικού δωματίου όχι μόνο λειτουργικά αλλά και αισθητικά, με την ανάλογη διακόσμηση του τοίχου που θα εφάπτονται. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ