2022-04-27 08:29:26
Φωτογραφία για ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ με τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας

Κινητή τηλεφωνία: Την ώρα που οι καταναλωτές μαρτυράνε από την ακρίβεια, οι εταιρείες κινητής αλλάζουν τα πάντα στο τοπίο! Δείτε τι έρχεται;

Η Wind παρέχει το



πακέτο W-Unlimited με το οποίο προσφέρει σε κάθε σύνδεση απεριόριστα data, απεριόριστα λεπτά και απεριόριστα SMS. H τιμή του πακέτου ορίζεται στα 39 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου όλων των φόρων, και αφορά σε νέες συνδέσεις 24μηνης διάρκειας.

Στην προσφορά της Wind απάντησε η Vodafone η οποία προσφέρει το παρεμφερές πακέτο Vodafone Giga Unlimited Ultra, αλλά για 34 ευρώ το μήνα. Μάλιστα αν επιλεγούν δύο τέτοιου είδους συνδέσεις, τότε η τιμή μειώνεται ακόμη περισσότερο στα 30,35 ευρώ για την κάθε μία ή στα 60,70 ευρώ το μήνα για τις δύο

. Αντίστοιχα πακέτα έχει φέρει και η Cosmote, αλλά σε υψηλότερες τιμές. Για τις προσφορές αυτές οι εταιρείες κρατούν χαμηλούς τόνους καθώς φοβούνται μια μεγάλη μετακίνηση πελατών προς αυτή τη κατεύθυνση, που θα βάλει σε δοκιμασία τα δίκτυα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Η στροφή αυτή των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας αποτελεί μία πρόβα τζενεράλε καθώς, η εξέλιξη της τεχνολογίας, η υπερχρήση δεδομένων και κατ’ επέκταση του Viber, της WhatsApp οδηγεί προς την κατεύθυνση αυτή.

Όλο και περισσότεροι χρήστες κινητών τηλεφώνων, με δεδομένη την καλή λειτουργία των ψηφιακών τρόπων επικοινωνίας, χρειάζονται περισσότερο δεδομένα και όχι λεπτά ομιλίας ή SMS.

Κινητή τηλεφωνία: Η κίνηση της Cosmote που έφερε τα πάνω… κάτω!

Την ίδια ώρα σε μια κίνηση που έφερε πολλά χαμόγελα στους χρήστες του δικτύου της, προχωρά η Cosmote καθώς αναβαθμίζει τα δίκτυά της και φέρνει εξωπραγματικές ταχύτητες!

Ξεκινά η σταδιακή δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων του σταθερού ευρυζωνικού internet για οικιακούς και εταιρικούς συνδρομητές COSMOTE, σε περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμη η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι και την επιχείρηση και όπου αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό. Η αναβάθμιση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2022.

Οι συνδρομητές σταθερής COSMOTE, οικιακοί και εταιρικοί, στους οποίους είναι τεχνικά εφικτή η αναβάθμιση, θα μεταφερθούν στην αμέσως επόμενη εμπορικά διαθέσιμη ταχύτητα Internet, διατηρώντας την ίδια τιμή.

Ειδικότερα, συνδρομητές με οικονομικό πρόγραμμα ταχύτητας έως 24Mbps, έως 50Mbps και έως 100Mbps, θα αναβαθμιστούν σε ταχύτητα έως 50Mbps, έως 100Mbps και έως 200Mbps αντίστοιχα, χωρίς να προβούν σε καμία ενέργεια και χωρίς καμία μεταβολή στη διάρκεια του συμβολαίου τους ή του μηνιαίου παγίου.

Η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με την κάθε σύνδεση είτε αυτόματα και απομακρυσμένα, είτε σε ορισμένες περιπτώσεις μετά από τεχνική υλοποίηση και επικοινωνία με τους συνδρομητές. Οι συνδρομητές στους οποίους είναι εφικτή η αναβάθμιση, θα ενημερωθούν, αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της, μέσω του λογαριασμού σταθερής, της εφαρμογής My COSMOTE App και με γραπτό μήνυμα (sms). Περισσότερες πληροφορίες στο www.cosmote.gr/fiber.

Η στρατηγική απόφαση του Ομίλου ΟΤΕ για δωρεάν αναβάθμιση στην αμέσως επόμενη εμπορικά διαθέσιμη ταχύτητα, ανακοινώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον CEO του Ομίλου Deutsche Telekom, κ. Tim Höttges και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.



«Στόχος της αναβάθμισης ταχυτήτων είναι η αξιοποίηση των σύγχρονων δυνατοτήτων του δικτύου COSMOTE Fiber από μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Μεγαλύτερες ταχύτητες internet, σημαίνει καλύτερη καθημερινότητα και μεγαλύτερη παραγωγικότητα στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο», δήλωσε σχετικά ο Chief Marketing Officer Consumer Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Παναγιώτης Γαβριηλίδης.

Κινητή τηλεφωνία: «Έσκασε» νέα εταιρεία

Παράλληλα, μεγάλη ανησυχία στους Big-3 της κινητής τηλεφωνίας καθώς μια νέα εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ετοιμάζεται να μπει στην αγορά. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr…

Συγκεκριμένα, ένας νέος πάροχος κινητής τηλεφωνίας, εικονικός, αναμένεται να δραστηριοποιηθεί σύντομα στην ελληνική αγορά, αυξάνοντας τις επιλογές του Έλληνα καταναλωτή.

Ποια είναι λοιπόν η νέα εταιρία που έρχεται να μπει σφήνα στους τρεις δυνατούς παίκτες της αγοράς.

Ο λόγος για την Volton η οποία βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με έναν από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της χώρας, για να λειτουργήσει ως Μobile Virtual Network Operator (MVNO) σύμφωνα με το insider.gr.

Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία η οποία μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στην προμήθεια κι εμπορία ηλεκτρικού ρεύματος είχε ανακοινώσει ήδη από τις αρχές του έτους την πρόθεσή της να διευρύνει τη δραστηριότητά της και στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο.

Για το σκοπό αυτό, μέσω της Cell Mobile, της νεοσύστατης συνδεδεμένης εταιρείας η οποία και θα πραγματοποιήσει την επέκταση στις τηλεπικοινωνίες, προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με κάθε έναν από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους (Cosmote, Vodafone, Wind) χωρίς ωστόσο να καταστεί δυνατό να διαμορφωθεί κάποια συμφέρουσα εμπορική συμφωνία.

Κατόπιν αυτού η Volton ζήτησε τη διαμεσολάβηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η οποία φαίνεται να αποφέρει καρπούς και η εταιρεία να ετοιμάζεται να συνεργαστεί με έναν από τους εγχώριους παρόχους που έχουν και στο παρελθόν προσφέρει αντίστοιχες υπηρεσίες σε εταιρείες που θέλησαν να δραστηριοποιηθούν ως εικονικοί πάροχοι στην ελληνική αγορά.

Σημειωτέον ότι ένας εικονικός πάροχος δεν διαθέτει δικές του υποδομές αλλά «νοικιάζει» το ραδιοδίκτυο από τους παρόχους κινητής. Αυτός είναι και ο λόγος που οι τιμές χονδρικής που λαμβάνει οφείλουν να είναι τέτοιες που να επιτρέπουν την δραστηριοποίησή του στο πλαίσιο του ανταγωνισμού. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, οι εταιρείες MVNO στοχεύουν σε συγκεκριμένο κοινό και αγορές προσφέροντας συνδυαστικά πακέτα και προσφορές.

Παρότι στη χώρα μας εδώ και χρόνια δεν λειτουργεί κάποιος εικονικός πάροχος, το μοντέλο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στο εξωτερικό με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 1.000 MVNO παρόχους παγκοσμίως. Στην περίπτωση της Ευρώπης, αντίστοιχα παραδείγματα συναντά κανείς σε Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία, και Γαλλία.

Η κατάσταση δείχνει να αλλάζει και στη χώρα μας, με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων (ΕΕΤΤ) να φιλοδοξεί να ανοίξει τον δρόμο για την δραστηριοποίηση εικονικών παρόχων κινητής τηλεφωνίας (Mobile Virtual Network Operatos-MVNO – MVNOs) μετά και την ενεργοποίηση του 5G.

Όπως είχε αναφέρει στο παρελθόν ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, κ. Κωνσταντίνος Μασσέλος, «η έλευση του 5G διευρύνει τις ευκαιρίες στον κλάδο και κάθε εταιρεία με περισσότερους από 100.000 πελάτες στην Ελλάδα μπορεί και θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να γίνει MVNO».



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ