2022-06-03 08:34:18
Φωτογραφία για Street View: Μπορείς πλέον να ταξιδεύεις πίσω στο χρόνο

 



Πριν 15 χρόνια, το Street View ξεκίνησε ως μια τολμηρή ιδέα από τον συν-ιδρυτή της Google, Larry Page, για την κατασκευή ενός πλήρους χάρτη, 360 μοιρών, ολόκληρου του κόσμου. Σήμερα, πάνω από 220 δισεκατομμύρια εικόνες από περισσότερες από 100 χώρες και περιοχές βρίσκονται στο Street View (νέο ρεκόρ!) επιτρέποντας στον κόσμο να ταξιδεύει σε αυτά τα μέρη, μέσα από κινητά ή υπολογιστές. Το Street View δεν σας επιτρέπει απλά να περιηγηθείτε ψηφιακά, αλλά αποτελεί κεντρικό άξονα στην προσπάθεια χαρτογράφησης του πλανήτη μας, ώστε να έχετε τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες, μέσα από τα θεμέλια που θέτουμε για έναν πιο καθηλωτικό και έξυπνο χάρτη.

Όσο και αν είναι κάτι που αξίζει να γιορτάσουμε, δεν σταματάμε εδώ. Σήμερα, ανακοινώνουμε την νέα κάμερα του Street View, η οποία προσφέρει περισσότερους τρόπους για να ζήσουμε από κοντά ιστορικές τοποθεσίες. Ας δούμε πώς το Street View φέρνει μια νέα εποχή στο Google Maps.



Φέρνοντας το Street View σε περισσότερα μέρη με τη νέα μας κάμερα 

Από τη ράχη μιας καμήλας στην Αραβική έρημο, σε ένα snowmobile που διασχίζει την Αρκτική, έχουμε βρει διάφορους δημιουργικούς τρόπους χρήσης της νέας Street View κάμερας για να συλλέξουμε εικόνες. Όσο και εάν ο κόσμος μας αλλάζει με αστραπιαία ταχύτητα, τα εργαλεία μας βοηθούν ώστε να συμβαδίζουμε με το ρυθμό αυτής της αλλαγής.



Remaining Time-0:01

Fullscreen

Mute

Πέρα από το Street View car και trekker, δοκιμάζουμε σε πιλοτικό επίπεδο μια νέα κάμερα που θα κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά και θα μας βοηθήσει να συλλέξουμε εικόνες από ακόμα περισσότερα μέρη. Η νέα κάμερα διαθέτει όλη την δύναμη, ανάλυση, και δυνατότητες επεξεργασίας που διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο Street View Car, συμπυκνωμένες σε ένα υπερ-μεταφερόμενο σύστημα κάμερας που έχει μέγεθος όσο μια γάτα. Αντίθετα με τις γάτες όμως, είναι έτοιμη να κατακτήσει απόμακρα νησιά, να σκαρφαλώσει βουνά ή να κάνει μια βόλτα στη πλατεία της γειτονιάς σας. 

Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στο νέο σύστημα κάμερας:

Ζυγίζει λιγότερο από 7 κιλά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σταλεί οπουδήποτε, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο όταν δουλεύουμε με συνεργάτες μας σε όλο το κόσμο για την απαθανάτιση περιοχών που είναι παραδοσιακά αχαρτογράφητες – όπως η ζούγκλα του Αμαζονίου.

Είναι ιδιαίτερα προσαρμοστική. Μέχρι σήμερα, έπρεπε να φτιάξουμε ένα νέο σύστημα καμερών για κάθε τύπο εικόνας. Τώρα όμως μπορούμε να προσθέσουμε νέα εργαλεία σε αυτό το νέο σύστημα, όπως σαρωτές laser -lidar- για την απαθανάτιση εικόνων με ακόμα περισσότερες πληροφορίες, όπως η ακριβής τοποθεσία οδικών σημάνσεων (λωρίδες) ή λακκουβών. Μπορούμε δηλαδή να προσφέρουμε πλέον ό,τι χρειαζόμαστε, όποτε το χρειαζόμαστε.

Εφαρμόζει σε όλα τα αυτοκίνητα. Το νέο σύστημα κάμερας μπορεί να εφαρμόσει σε κάθε όχημα με σχάρα οροφής και να είναι χειριζόμενο μέσα από κινητή συσκευή - άρα δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για εξειδικευμένο όχημα ή σύνθετο εξοπλισμό επεξεργασίας. Αυτή η “ευελιξία” θα κάνει τη συλλογή υλικού πιο εύκολη για τους συνεργάτες μας σε όλο το κόσμο και θα μας επιτρέψει να βρούμε πιο βιώσιμες λύσεις για το σημερινό στόλο αυτοκινήτων - όπως οχήματα υβριδικά ή πλήρως ηλεκτρικά. Σύντομα θα δείτε τη νέα μας κάμερα με τα ζωντανά χρώματα της Google στα χαρακτηριστικά αυτοκίνητα Street View, ενώ την επόμενη χρονιά θα είναι στα χέρια των πεζοπόρων.

Ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο με το Street View 

To Street View αφορά στην αποτύπωση του κόσμου καθώς αυτός αλλάζει και είναι ένας υπέροχος τρόπος να αναπολούμε το παρελθόν. Μάλιστα, από σήμερα είναι πιο εύκολο από ποτέ να ταξιδέψεις πίσω στο χρόνο μέσα από το Android ή Apple κινητό σου. Ιδού πως λειτουργεί:

Όταν βλέπετε την εικόνα μιας τοποθεσίας στο Street View πατήστε οπουδήποτε πάνω στην εικόνα ώστε να δείτε πληροφορίες σχετικά με το σημείο. Μετά, πατήστε στην επιλογή “See more dates” ώστε να δείτε τις παλαιότερες φωτογραφίες του σημείου που έχουμε δημοσιεύσει από το 2007, όταν ξεκίνησε το Street View. Μπορείτε να δείτε πώς άλλαξε το μέρος μέσα από την συλλογή φωτογραφιών που έχουμε συγκεντρώσει - όπως για παράδειγμα πώς άλλαξε το Vessel στη Νέα Υόρκη με τη βήμα-βήμα ανέγερσή του. 





Χτίζοντας ένα πιο χρήσιμο, καθηλωτικό χάρτη 

Το Street View αποτελεί ένα από τα βασικά συστήματα της χαρτογράφησης του κόσμου. Ας δούμε πως η απεικόνιση μας βοηθά να το πετύχουμε αυτό:

Ενημερώσεις σχετικά με πληροφορίες για επιχειρήσεις, αντικατοπτρίζοντας τον μεταβαλλόμενο κόσμο. Χρησιμοποιούμε τις εικόνες του Street View μαζί με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ώστε να κάνουμε βοηθητικές ενημερώσεις στο Google Maps - όπως η προσθήκη πρόσφατα εγκαινιασμένων επιχειρήσεων, πληροφορίες για τις νέες ώρες λειτουργίας ενός καταστήματος, ή πιθανές αλλαγές στα όρια ταχύτητας του δρόμου. Μάλιστα, τα τελευταία τρία χρόνια, η τεχνητή νοημοσύνη μας έχει βοηθήσει να κάνουμε πάνω από 25 δισεκατομμύρια αλλαγές στο Maps, οπότε μπορείτε να είστε σίγουροι πως οι πληροφορίες που βλέπετε είναι πάντοτε ενήμερες και φρέσκιες.

Ευκολότερη πλοήγηση από ποτέ, εσωτερικά και εξωτερικά. Η εικόνες του Street View τροφοδοτούν δημοφιλείς λειτουργίες όπως το Live View μέσα από το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάμερα του κινητού σας για να δείτε πληροφορίες πλοήγησης ζωντανά και να βρείτε άμεσα τον προορισμό σας άμεσα.

Το Immersive View σας σε βοηθά να γνωρίζετε πληροφορίες πριν ξεκινήσετε. Χάρη στις προόδους της οπτικής υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης τα τελευταία χρόνια, μπορούμε να συνδυάσουμε δισεκατομμύρια εικόνες από το Street View με αεροφωτογραφίες ώστε να σχηματίσουμε ένα ζωντανό, ψηφιακό μοντέλο από διάφορα μέρη του κόσμου. Με το νέο immersive view που λανσάρεται του χρόνου, μπορείτε εύκολα να “κατέβετε” και να δείτε έναν δρόμο ή το εσωτερικό μιας επιχείρησης καθώς περνάτε από δίπλα.

Συνεχίζοντας τον εορτασμό των γενεθλίων μας, ρίξτε μια ματιά στις πιο πρόσφατες συλλογές μας με μερικά από τα πιο δημοφιλή μέρη στο Street View, όπως οι πυραμίδες του Meroë στο Σουδάν και το Les Invalides στη Γαλλία. Όλος ο κόσμος είναι στο χέρι σας για να τον περιηγηθείτε.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ