2022-06-08 07:41:58
Φωτογραφία για Κατασκευές με Γυαλάκια της Θάλασσας
DIY  καλοκαιρινές κατασκευές με γυαλάκια της θάλασσας

ή αντίστοιχης μορφής τεχνητές πετρούλες

Τόσο τα φυσικά "γυαλάκια" της θάλασσας όσο και οι αντίστοιχης όψης τεχνητές γυάλινες ή και συνθετικές ψηφίδες που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη για χόμπυ-κατασκευές (δείτε ενδεικτικά εδώ) μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς διαφορετικούς και ευφάνταστους τρόπους σε DIY καλοκαιρινές κατασκευές , είτε μόνα τους είτε και συνδυασμένα με άλλα θαλασσινά στοιχεία και φυσικά υλικά όπως βότσαλα, κοχύλια, θαλασσόξυλα κλπ. 

Ο τρόπος που θα δουλέψετε με τα γυαλάκια της θάλασσας είναι πανομοιότυπος με εκείνος για κάθε τύπου κατασκευή από βότσαλα. 

Για να τα κολλήσετε μεταξύ τους ή πάνω σε κάθε τύπου επιφάνεια-υλικό θα χρησιμοποιήσετε πιστόλι σιλικόνης, όπου χρειαστεί να τα τρυπήσετε θα το κάνετε με ένα μικρό τρυπάνι γενικής χρήσης ενώ στις ψηφιδωτές κατασκευές δεν υπάρχει καμιά διαφορά από τον κλασσικό τρόπο χρησιμοποιώντας δηλαδή αρχικά κόλλα και στην συνέχεια στόκο. Δείτε και εδώ λεπτομέρειες και βήμα-βήμα οδηγίες για την δημιουργία Ψηφιδωτών με κάθε είδους πέτρες-ψηφίδες.


Τόσο τα ψηφιδωτά χρηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα π.χ δίσκοι, φωτιστικά, βάζα, καθρέφτες κλπ. όσο και οι πίνακες-καδράκια που μπορείτε να φτιάξετε με γυαλάκια της θάλασσας αλλά και τα καλοκαιρινά κοσμήματα, είναι από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές με το συγκεκριμένο υλικό. 

Η διαφάνεια που διαθέτουν οι συγκεκριμένες πέτρες όπως και οι αντίστοιχες τεχνητές γυάλινες ή συνθετικές ψηφίδες τις κάνει ιδιαίτερα εντυπωσιακές και σε φωτισμένες κατασκευές όπως π.χ κηροπήγια, γυάλινα βάζα  κλπ.

Tip: Aν χρησιμοποιήσετε τεχνητές πέτρες μπορείτε να τους δώσετε απόλυτα φυσική όψη αν τις κόψετε -με πένσα ή κόφτη για ψηφίδες- σε ακανόνιστα σχήματα.

Δείτε και εδώ  μια ακόμη  ιδέα για κατασκευή "ψηφιδωτού" τοίχου στο μπάνιο από τεχνητές γυάλινες πέτρες, με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ