2022-07-17 23:47:42
Φωτογραφία για Η Ελλάδα έχει την πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη
Είναι πλέον επίσημο..

 Και με τη βούλα του παρατηρητηρίου τιμών ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα έχει την ακριβότερη τιμή βενζίνης σε όλη την Ευρώπη καθώς την περασμένη εβδομάδα υπερκέρασε και το τελευταίο εμπόδιο της ξέφρενης πορείας της, αυτό της Φινλανδίας. 

2,344/λίτρο στην Ελλάδα, 2,339 στην Φινλανδία!

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν 50 ημέρες, η μέση τιμής στη χώρα βρισκόταν στα 2,267€/λίτρο και η Ελλάδα ήταν στην 7η θέση. Από τότε «κερδίζει» συνεχώς θέσεις μέχρι να φτάσει στην κορυφή. Η Ελληνική τιμή είναι 38 λεπτά πάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο που βρίσκεται στα 1,96€. Στο κλαμπ του 2,30 βρίσκεται και η Δανία ενώ πάνω από τα 2€/λίτρο παραμένει η τιμή στις 13 από τις 27 χώρες της Ευρωζώνης.

Στις Κυκλάδες ο μέσος όρος της τιμής της βενζίνης ξεπερνά τα 2,6/λίτρο και τα 2,47€ στα Δωδεκάνησα. 5 ακόμη νομοί – Ευρυτανίας, Κεφαλονιάς, Λέσβου, Ρεθύμνου και Σάμου – έχουν μέσο όρο τουλάχιστον 2,4€/λίτρο, 6 λεπτά πάνω από τον εθνικό μέσο όρο.


Στην αγορά του πετρελαίου κίνησης η Ελλάδα έχει την 10η πιο ακριβή τιμή με 2,012€/λίτρο (17 λεπτά πάνω από τον μέσο όρο) όταν την προηγούμενη εβδομάδα βρισκόταν στην 5η. Αν η κυβέρνηση αποφάσιζε αύριο να αποσύρει την επιδότηση, τότε η Ελλάδα θα έκανε άλμα στην πρώτη 3αδα με τις ακριβότερες τιμές πετρελαίου κίνησης πίσω μόνο από τις Σκανδιναβικές χώρες, Σουηδία και Φινλανδία.

Το τελευταίο 10ήμερο του Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το fuel pass 2, με αυξημένα ποσά επιδότησης τα οποία φτάνουν στις νησιωτικές περιοχές τα 100€ για τα αυτοκίνητα και τα 70€ για τις μηχανές ενώ σωστά το ΥΠΟΙΚ αύξησε το κίνητρο χρήσης της ψηφιακής κάρτας αντί της κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό στα 15€ αντί 5€ αφού στον πρώτο κύκλο fuel pass μόλις 2/10 έκαναν χρήση της κάρτας.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ