2022-09-03 09:24:05
Φωτογραφία για Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, στο δωμάτιο του Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού στην Αίγινα και η ιστορία της
Η εικόνα της Παναγίας, στο δωμάτιο του Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού στην Αίγινα. Η εικόνα αυτή, έγινε κατά παραγγελία στους Αγιογράφους Δανιηλαίους στο Άγιον Όρος, κατ΄ απομίμηση εικόνας της Παναγίας στην γενέτειρά του Σηλυβρία, που υπήρχε εκεί σε Ναό και με την οποία ο Άγιος ήταν ψυχικά δεμένος στα παιδικά του χρόνια.

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας από την Μητρόπολη της Σηλυβρίας της Ανατολικής Θράκης, το 1922 μεταφέρθηκε από τους πρόσφυγες μας στην Καβάλα και θησαυρίζεται από τότε στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου!

Μάλιστα ο άλλος μεγάλος μας Άγιος του 20ου αιώνος, ο Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης, ο Ομολογητής και Θαυματουργός, στους βαριά ασθενούντες που τον επισκέπτονταν στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος στη Δράμα, τους συμβούλευε να προσκυνήσουν την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Σηλυβριανής στην Καβάλα. Να παραμείνουν για δύο μερόνυχτα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη και τότε η Παναγία τους χάριζε τη γιατρειά τους!

Πηγή: agiospatrokosmas
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ