2022-10-07 08:20:06
Φωτογραφία για «Επικίνδυνες» με τις Μαριάννα Σκυλακάκη, Μαρία Γιαννιού και Στέλλα Κάσδαγλη επιστρεφουν για δεύτερη σεζόν
O πρώτος κύκλος της σειράς ντοκιμαντέρ «Επικίνδυνες» (διαθέσιμος  στο ERTFLIX) επικεντρώθηκε σε θέματα γυναικείας χειραφέτησης και ενδυνάμωσης. Με πολλή αφοσίωση κα επιμονή κατέδειξε τις βασικές πτυχές των καθημερινών έμφυλων καταπιέσεων που βιώνουμε.

Η δεύτερη σεζόν γίνεται πιο «επικίνδυνη», εμβαθύνει σε θεματικές που τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της έκβασης και θεμελίωσης του κινήματος metοο, απασχολούν το ελληνικό κοινό, χωρίς απαραίτητα να έχουν διερευνηθεί ή προβληθεί με τον σωστό τρόπο από τα μέσα επικοινωνίας.

Από ζητήματα εκδικητικής πορνογραφίας, cancel culture, αντιφεμινισμού, κλιματικής αλλαγής, μετανάστευσης μέχρι και το πώς η πατριαρχία επηρεάζει τον αντρικό πληθυσμό, τη σεξεργασία, την ψυχική υγεία και αναπηρία, οι «Επικίνδυνες» επιθυμούν να συνεχίσουν το έργο τους πιο σφαιρικά και συμπεριληπτικά. Αυτή τη φορά, δίνουν περισσότερο φως και χώρο στο προσωπικό κομμάτι των ιστοριών.


Στην παρουσίαση, τρεις γυναίκες δυναμικές και δραστήριες σε ζητήματα φεμινισμού, η Μαριάννα Σκυλακάκη, η Μαρία Γιαννιού και η Στέλλα Κάσδαγλη, δίνουν η μία τη σκυτάλη στην άλλη ανά επεισόδιο. Συνομιλούν με τη συγκεκριμένη πρωταγωνίστρια του κάθε επεισοδίου, της οποίας παρακολουθούμε την προσωπική ιστορία. Το γυναικείο βίωμα είναι πλέον στο πρώτο πρόσωπο.

Συμπληρωματικά με την κεντρική μας αφήγηση ζωής, υπάρχουν εμβόλιμες συνεντεύξεις από ερευνητές, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, εκπροσώπους οργανισμών και πανεπιστημιακούς, οι οποίοι συνδιαλέγονται με τη θεματική μας, παρέχοντας περισσότερες πληροφορίες, προσωπικές εμπειρίες και γνώσεις, διανθίζοντας γόνιμα τη βασική μας ιστορία.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, στις 20:00

Πρεμιέρα Β′ Κύκλου – Eπεισόδιο 1ο: «Επικίνδυνη αναπηρία»

Στο πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου, με τίτλο «Επικίνδυνη αναπηρία», ακολουθούμε την ιστορία της Γεωργίας Καλτσή, αθλήτριας σε αμαξίδιο, η οποία, ως γυναίκα ανάπηρη, συζητεί με τη Στέλλα Κάσδαγλη για τη σχέση του φύλου με την αναπηρία, για τη συμπερίληψη, την πρόσβαση και τον φεμινισμό

Στο πρώτο επεισόδιο -με σειρά εμφάνισης- μιλούν οι: Γεωργία Καλτσή (αθλήτρια), Εβελίνα Καλλιμάνη (αναπληρώτρια διευθύντρια ΙΝ-ΕΣΑμεΑ, Ινστιτούτο Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία & Χρόνιες Παθήσεις), Τζένη Λειβαδάρου (μηχανικός Καινοτομίας και Ενεργειακής Μετάβασης, μέλος ΔΣ Ομίλου Ελλάκτωρ και Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας), Χρυσέλλα Λαγαρία (συνιδρύτρια Black Light ΚΟΙΝ.Σ.Ε).

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ