2022-11-06 20:49:03
Φωτογραφία για «Σας παρακαλούμε μη γλείφετε αυτό το βάτραχο»: Προειδοποίηση από την Εθνική Υπηρεσία Πάρκων των ΗΠΑ



«Όσο γευστικός και αν μοιάζει, θα πρέπει να αποφύγετε να γλείψετε το φρύνο του Κολοράντο»: στην προειδοποίηση αυτή προχώρησε η Εθνική Υπηρεσία Πάρκων των ΗΠΑ, σε ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο Facebook.

Το αμφίβιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα βατράχια της βόρειας Αμερικής, με μήκος που φτάνει μέχρι και τα 17,7 εκατοστά.

Την ίδια ώρα, το εν λόγω βατράχι έχει χαρακτηριστικό «κάλεσμα», όπως εξηγεί στην ανάρτησή της η Εθνική Υπηρεσία Πάρκων, προσθέτοντας παράλληλα πως είναι επίσης και παραισθησιογόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η μοναδική στον κόσμο περίπτωση μιας γυναίκας που έχει επιβιώσει μετά από 12 διαφορετικούς όγκους και πέντε επιθετικούς καρκίνους

Όπως τονίζεται στην εν λόγω ανάρτηση, οι παρωτιδικοί αδένες του φρύνου, που βρίσκονται ακριβώς πίσω από τα μάτια του, εκκρίνουν ισχυρές τοξίνες.

Οι τοξίνες αυτές μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας σε όσους πιάσουν το φρύνο, με την Εθνική Υπηρεσία Πάρκων των ΗΠΑ να ζητά από τους πολίτες να μην τον γλείφουν.


Οι εν λόγω τοξίνες είναι ιδιαίτερα βλαβερές και για τα άλλα ζώα. Μάλιστα, μπορούν να σκοτώσουν έναν ενήλικο σκύλο.

Οι άνθρωποι, ωστόσο, «εκμεταλλεύονται» διαφορετικά τις τοξίνες αυτές.

Σύμφωνα με τον Ζωολογικό Κήπο του Όκλαντ, όταν καπνίζονται, οι τοξίνες αυτές είναι παραισθησιογόνες και προκαλούν μεγάλη ευφορία και ηχητικές παραισθήσεις.

Με βάση την ανάρτηση της αμερικανικής υπηρεσίας, φαίνεται ότι αρκετοί είναι και αυτοί που αποφασίζουν να βάλουν στο στόμα τους το βατράχι, ελπίζοντας ότι θα τους προκαλέσει παραισθήσεις.

Η κατοχή του δηλητηρίου του φρύνου, που ονομάζεται βουφοτενίνη, είναι παράνομη στην Καλιφόρνια.

πηγή, By Zoe Sottile, CNN

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ