2022-11-14 21:11:39
Φωτογραφία για Ο Δήμος Μεσολογγίου   τίμησε τους στρατιώτες του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων που έπεσαν τον Νοέμβριο του 1940 στην μάχη της Γκραμπάλας
Επιμνημόσυνη δέηση για τους στρατιώτες του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων που έπεσαν τον Νοέμβριο του 1940 στην μάχη της Γκραμπάλας – θέση «Βίγλα» Καλπακίου τελέσθηκε χθες, Κυριακή 13/11/2022 από τον Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, κ. Ανδρέα. Στο ύψωμα Βίγλα στις 16-17 Νοέμβρη του 40, έπεσαν Ηρωϊκά 48 πολεμιστές-Αξιωματικοί και οπλίτες-του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, από τους οποίους οι πέντε ήταν Μεσολογγίτες.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Παλιούρα, τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜ, Νώντα Πανά, αντιπροσωπεία Αποστράτων και Εφέδρων με επικεφαλείς τον Αναστάσιο Σκαρλάτο, Καλογεράκη Γιώργο και Σακαρέλο Φώτη και τον Μουσικό Όμιλο « Ιωσήφ Ρωγών» με τον Μαέστρο Δημήτρη Μανωλάτο εκπλήρωσαν το οφειλόμενο χρέος τιμής στη μνήμη των ηρώων.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο της θυσίας που έγινε παρουσία τοπικών, πολιτικών και στρατιωτικών Aρχών και πολλών προσκυνητών, ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων.


Ο Δήμαρχος του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου , Κώστας Λύρος μετά την κατάθεση δήλωσε:

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη θυσία τους. Και ως ελεύθερος λαός, ως Μεσολογγίτες, ως Έλληνες τιμήσαμε τους ήρωες μας . Οι πεσόντες Αιτωλοακαρνάνες υπηρετούσαν στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων με έδρα την Ιερή μας Πόλη και με την κήρυξη του Ελληνοιταλικού πολέμου το έτος 1940 μεταστάθμευσε εδώ στην περιοχή του Καλπακίου Ιωαννίνων και έλαβε μέρος σε πολλές μάχες και το τίμημα ήταν βαρύ. Έτσι έμεινε στην ιστορία το ύψωμα της Γκραμπάλας ως μία ακόμη τοποθεσία ηρωισμού -ανδρείας και φιλοπατρίας των Ελλήνων. Τους τιμούμε γιατί, όλοι αυτοί οι ήρωες, βλέποντάς μας εκεί επάνω, που είναι, αγαλλιάζουν και χαίρονται, που οι απόγονοί τους, οι συγγενείς τους, όλοι εμείς, δεν τους ξεχάσαμε και δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ