2022-11-22 08:03:15
Φωτογραφία για Μετρό Θεσσαλονίκης: Όταν έχεις κυβερνητικό παρελθόν θα πρέπει να προσέχεις τα λόγια σου
και επί ΣΥΡΙΖΑ και διοίκησης Μυλόπουλου στην Αττικό Μετρό, δινόταν κάποιες φορές η δυνατότητα στους πολίτες, και ορθώς, να επισκεφθούν κάποιους σταθμούς, παρότι ήταν ακόμη πολύ πίσω οι εργασίες ολοκλήρωσής τους

Όταν έχεις κυβερνητικό παρελθόν, και μάλιστα, πρόσφατο, θα πρέπει να είσαι περισσότερο προσεκτικός σε ό,τι λες και σε ό,τι γράφεις.

 Γράφει ο Σαλονικιός

 Επιπλέον θα πρέπει τουλάχιστον να υποστηρίζεις τα ίδια πράγματα, όχι άλλο τη μια φορά, άλλο την άλλη. Τα αναφέρω όλα αυτά με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σχετικά με τη δυνατότητα που θα έχουν οι Θεσσαλονικείς να επισκεφθούν το αμαξοστάσιο της Πυλαίας και τον σταθμό Παπάφη του Μετρό στο πλαίσιο του Open House Thessaloniki 2022.

Στέκομαι σε δύο σημεία της ανακοίνωσης· το πρώτο αναφέρει: “Φαίνεται πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η διοίκηση Ταχιάου στην Αττικό Μετρό αντιμετωπίζουν τους σταθμούς και τις εγκαταστάσεις του Μετρό Θεσσαλονίκης ως αξιοθέατα, την ώρα που εγκλημάτησαν κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, καταστρέφοντας και αποσπώντας τα πολύτιμα αρχαία ευρήματα στον σταθμό Βενιζέλου”.

Ο συντάκτης της ανακοίνωσης λησμονεί προφανώς ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ και διοίκησης Μυλόπουλου στην Αττικό Μετρό, δινόταν κάποιες φορές η δυνατότητα στους πολίτες, και ορθώς, να επισκεφθούν κάποιους σταθμούς, παρότι ήταν ακόμη πολύ πίσω οι εργασίες ολοκλήρωσής τους. Μάλιστα, σε μια δυο περιπτώσεις είχαν διοργανωθεί και εκδηλώσεις εντός των σταθμών. Αποκορύφωμα όλων, βεβαίως, το μέγα φιάσκο με τα “εγκαίνια” του σταθμού Σιντριβάνι και τους γνωστούς μουσαμάδες, στο οποίο Σπίρτζης και Μυλόπουλος είχαν παρασύρει ακόμη και τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όσον αφορά δε, τις αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου θυμίζω ότι το 2017, δηλαδή επί Μυλόπουλου, ξηλώθηκαν ανάλογης σπουδαιότητας αρχαιότητες από τον γειτονικό σταθμό Αγία Σοφία, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή μελέτη για την απόσπασή τους, αλλά ούτε και για την επανατοποθέτησή τους.

Παρακάτω η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι “αποδεικνύεται με τον πιο έντονο τρόπο αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέει από τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αλλαγή του σχεδιασμού για τον σταθμό Βενιζέλου, ότι θα μπορούσε το Μετρό Θεσσαλονίκης να λειτουργεί ήδη από το 2022, χωρίς τον σταθμό της Βενιζέλου.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι ντόπιοι υποστηρικτές της όμως επέλεξαν να παίξουν για ακόμη μια φορά το παιχνίδι των συμφερόντων, ταλαιπωρώντας τους κατοίκους της πόλης, αφαιρώντας τους την πρόσβαση σε ένα σημαντικό μέσο μαζικής μεταφοράς. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που η συντηρητική παράταξη ανάμεσα στα συμφέροντα της κοινωνίας και τα συμφέροντα των λίγων και εκλεκτών της φίλων, στηρίζει τα δεύτερα”.

Εδώ οι “σύντροφοι” έχουν μπερδέψει τις γραμμές τους. Εξηγούμαι. Έως τώρα, Μυλόπουλοι και Σία διαβεβαίωναν πως εάν δεν άλλαζε η κυβέρνηση το 2019, η Θεσσαλονίκη θα είχε μετρό το 2020. Αυτό βεβαίως ήταν ένα μεγάλο ψέμα καθώς, θυμίζω, ότι οι Μυλόπουλοι παρέμειναν στο τιμόνι της Αττικό Μετρό ως τον Σεπτέμβριο του 2019 χωρίς να έχουν κάνει την παραμικρή προετοιμασία ώστε να λειτουργήσει το μετρό το 2020, έστω δίχως τον σταθμό Βενιζέλου.

Σημειώνω μόνον ότι έως εκείνη τη στιγμή δεν είχαν ακόμη προμηθευτεί το σύνολο του απαιτούμενου τεχνολογικού εξοπλισμού, δεν είχαν ολοκληρώσει τους σταθμούς και τη σιδηροδρομική επιδομή, και βεβαίως, δεν είχαν κάνει τις απαιτούμενες δοκιμαστικές διαδρομές, ούτε τα δοκιμαστικά δρομολόγια, για τα οποία απαιτούνταν τουλάχιστον ενάμιση χρόνος. Γι' αυτό και τα περί λειτουργίας του μετρό το 2020 φάνταζε ανέκδοτο, αν όχι μεγάλο ψέμα.

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης φαίνεται στην τελευταία ανακοίνωσή του να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Καλοδεχούμενο.

makthes.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ