2022-11-23 21:25:46
Φωτογραφία για Μητσοτάκης για Πλατυγιάλι: «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε τον επενδυτή, θα τον βρούμε όμως».



 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε σήμερα στην Πάτρα συνέντευξη Τύπου στα μέσα ενημέρωσης της Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια της οποίας τέθηκαν τα ζητήματα της κεντρικής επικαιρότητας και δευτερευόντως της Αχαΐας.

Δεν έλειψαν ωστόσο και ερωτήσεις αμιγώς Αιτωλοακαρνανικού ενδιαφέροντος όπως αυτή για το λιμάνι του Πλατυγιαλίου.

Η ερώτηση εκφράστηκε από τον δημοσιογράφο Θ.Σβέρκα της εφημερίδας Παλμός που ζήτησε να μάθει ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε τον επενδυτή, θα τον βρούμε όμως», απάντησε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Έχω επισκεφθεί το λιμάνι, είναι μια εντυπωσιακή υποδομή στη μέση του πουθενά. Αυτό κάτι λέει. Λοιπόν δεν μπορούμε να φανταστούμε ανάπτυξη αυτού του λιμανιού, χωρίς ιδιώτη επενδυτή ο οποίος θα έρθει και θα φτιάξει κάτι σημαντικό γύρω από το λιμάνι, γιατί θα θέλει και λιμάνι για να εξάγει προϊόντα ή για να φέρει προϊόντα», σημείωσε επίσης.


Αναλυτικά όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός για το Πλατυγιάλι:

«Ευχαριστώ για την ερώτηση. Έχω επισκεφθεί το λιμάνι, είναι μια εντυπωσιακή υποδομή στη μέση του πουθενά. Αυτό κάτι λέει. Λοιπόν δεν μπορούμε να φανταστούμε ανάπτυξη αυτού του λιμανιού, χωρίς ιδιώτη επενδυτή ο οποίος θα έρθει και θα φτιάξει κάτι σημαντικό γύρω από το λιμάνι, γιατί θα θέλει και λιμάνι για να εξάγει προϊόντα ή για να φέρει προϊόντα.

Μέχρι στιγμής οι απόπειρές μας δεν ήταν επιτυχημένες, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε την ανάπτυξη του λιμανιού χωρίς κάποιον ο οποίος θα το χρειαστεί αυτό το λιμάνι.

Πάντως να ξέρετε ότι ως προς τις δυνατότητές του είναι μοναδικό. Και πιστεύω ότι όλη αυτή η συζήτηση η οποία γίνεται και παγκόσμια για την επιστροφή των αλυσίδων παραγωγής προς την Ευρώπη, θα μας δώσει δυνατότητες τελικά να βρούμε κάποιον σημαντικό επενδυτή ο οποίος θα αξιοποιήσει αυτό το περιουσιακό στοιχείο και μετά να μας επιτρέψει να κάνουμε και τις σχετικές διασυνδέσεις.

Χωρίς να μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο, όταν κάποιος έρχεται και μας μιλάει για υποδομές που να έχουν και λιμάνι, πάντα η πρώτη ευκαιρία που παρουσιάζουμε είναι το Πλατυγιάλι, είναι ο Αστακός. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε τον επενδυτή, θα τον βρούμε όμως».

 πηγή:  agrinionews.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ