2022-12-06 14:03:35
Φωτογραφία για Άγιος Νικόλαος στα Βρίστιανα
πηγη Pinelopi Gkouma

Καλημέρα σας και ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ

Άγιος Νικόλαος στα Βρίστιανα , το εκκλησάκι χτίστηκε σε τοποθεσία όπου υπήρχε παλιότερος ναίσκος του Αγίου . Χτίστηκε απο τον Νίκο Μπούρχα . Ο Νίκος είχε μεταναστεύσει στην Νεα Ζηλανδία όπου και παντρεύτηκε. Κάποια φορά ειδε στον ύπνο του στην τοποθεσία αυτη στα Βρίστιανα να υπάρχουν εικόνες του Αγιου Νικολάου σε ερείπια κτίσματος. Το ιδιο όνειρο το είδε τρείς φορές, οπότε έδωσε εντολή στον γαμπρό του Σταύρο Γκούμα να χτίσει εκκλησάκι στο όνομά του. Ας τονίσουμε οτι ο Νίκος δεν ειχε πάει ποτέ στην τοποθεσία αυτή, ούτε ήξερε ότι πριν 300 χρόνια υπήρχε εκκλησάκι . Οταν ο Σταύρος Γκούμας με την γυναίκα του Αλίκη βρέθηκαν στα Βρίστιανα για να οριοθετήσουν την εκκλησούλα σε ένα σημείο όπως έσκαβαν βρήκαν τρια κεφάλια θαμμένα , υπολείμματα σκελετών ....βέβαια ηταν απο παλαιότερους χρόνους. Τα εθαψαν πάλι στο σημείο οπου τα βρήκαν και μετακίνησαν τα ορια της εκκλησούλας πιό πέρα .

Οι εξηντάρηδες και πάνω θυμόμαστε που περιμέναμε την ημέρα αυτή ν'ανηφορισουμε στα Βρίστιανα για να Λειτουργήσουμε το εκκλησάκι .....δεν μας σταματούσε το κρυο κι η βροχή και μαλιστα χωρις αυτοκίνητα .

ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ....Βοήθειά μας ο Αγιος ...Βοήθεια και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στην οικογένεια του Νίκου Μπούρχα . (Φωτό : Θωμάς Δημ. Θεοδώρου )
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ