2023-01-04 14:23:28
Φωτογραφία για Συνεστίαση Καθηγητών Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αγίου Δημητρίου.



       Στην καθιερωμένη ετήσια συνεστίαση των Καθηγητών που διδάσκουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου παρέστη το βράδυ της Τρίτης 3ης Ιανουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν με θερμούς λόγους οι εξήντα εθελοντές Καθηγητές. Ο Προϊστάμενος του Ναού και Υπεύθυνος του Φροντιστηρίου πρωτοπρ. Κωνσταντίνος Καντάνης τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην καθιερωμένη αυτή συνεστίαση, που προσφέρει ο Ναός, ως ελάχιστο αντίδωρο αγάπης και τιμής στους Καθηγητές, που εθελοντικά προσφέρουν τόσα χρόνια τις υπηρεσίες τους στα παιδιά του Αγρινίου.

Η φιλόλογος κ. Σοφία Γκιρτοβίτη μίλησε εκ μέρους των καθηγητών. Ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την παρουσία, την στήριξη και το ενδιαφέρον του και τον ενημέρωσε για την δράση αυτής της προσπάθειας από τον Σεπτέμβριο του έτους 2012 που ξεκίνησε, μέχρι σήμερα.


Ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε για την πρόσκληση και τόνισε ότι αυτή η προσφορά των εκπαιδευτικών είναι έκδηλη αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Όταν αγαπά κανείς τον Θεό δεν μπορεί να μην ενδιαφέρεται για τους συνανθρώπους του και ειδικά όταν αυτοί είναι μικρά παιδιά, που δεν θα έχουν άλλη δυνατότητα ενισχυτικής διδασκαλίας για να προχωρήσουν με επιτυχία στις σπουδές τους. Υπογράμμισε ότι η Εκκλησία έρχεται να καλύψει ένα κενό, που υπάρχει σε αυτόν τον τομέα, χωρίς να συναγωνίζεται τις υπόλοιπες ιδιωτικές πρωτοβουλίες.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το μέγεθος της Ενοριακής αυτής προσπάθειας και υποσχέθηκε σύντομα να επισκεφθεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο για να δει από κοντά το έργο, που επιτελείται και να ευλογήσει πατρικά τους Καθηγητές και τους μαθητές, ενώ δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης και θα μεριμνήσει για την καλύτερη και αποδοτικότερη οργάνωση αυτής της φιλανθρωπικής δομής.

Στο τέλος συνομίλησε με τον καθένα ξεχωριστά και διένειμε ως ευλογία μια Καινή Διαθήκη.

 



 

 

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ