2023-01-08 21:09:47
Φωτογραφία για 20 Μοντέρνα μπάνια με ιδιαίτερα διαχωριστικά μπανιέρας-ντουζιέρας
Τα σύγχρονα υλικά δόμησης και διαμόρφωσης προσφέρουν όχι μόνο καλαίσθητες αλλά και απόλυτα λειτουργικές λύσεις για κάθε χώρο ενός σύγχρονου σπιτιού, χωρίς να εξαιρείται ούτε αυτός του μπάνιου.

Έτσι η κλασσική κουρτίνα μπάνιου όλο και περισσότερο εκλείπει και αντικαθίσταται από διαχωριστικά πολύ πιο πρακτικά αλλά και σαφώς ανώτερης αισθητικής.εύκριο. Πολύ ιδιαίτερης όψης καλλωπιστικός θάμνος, απόλυτα ταιριαστός με το Μεσογειακό τοπίο, για διαμορφώσεις τοπίου αλλά και φύτευση σε γλάστρες. 

Σε μοντέρνας αρχιτεκτονικής μπάνια, αν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος, πολύ συχνά πλέον χρησιμοποιείται και ο πλήρης διαχωρισμός των περιοχών χρήσης (νιπτήρας - λεκάνη - μπανιέρα/ντουζιέρα) με διαχωριστικά  από συμπαγή ή διαφανή υλικά που επιλεκτικά απομονώνουν οπτικά κάποια σημεία από τα υπόλοιπα πλήρως ή μερικά.

Το βασικό στοιχείο διαφοροποίησης στην διαμόρφωση ενός μοντέρνου μπάνιου, σε σχέση με όσα συνηθίζονταν παλαιότερα, είναι πως ο χώρος ντουζιέρας διαμορφώνεται αποκλειστικά από κάθετα διαχωριστικά ενώ το δάπεδο είναι ενιαίο και στο ίδιο ύψος με τον υπόλοιπο χώρο του μπάνιου.


Τα γυάλινα διαχωριστικά είναι η πιο συνήθης επιλογή για τον διαχωρισμό του χώρου της μπανιέρας/ντουζιέρας προσφέρονται δε στην σύγχρονη αγορά σε πολύ μεγάλη ποικιλία σχεδίων.  

Αντίθετα ο διαχωρισμός με κανονικό τοίχο, ψηλές κατασκευές με μικροτσιμέντο κλπ προϋποθέτουν ότι ο χώρος ντουζιέρας θα διαθέτει παράθυρο ή ξεχωριστό από αυτόν του καθρέφτη τεχνητό φωτισμό. 

Ο διαχωρισμός με στενό χαμηλό ή  ψηλότερο τοίχο, που μπορεί να  κατασκευαστεί και εκ των υστέρων της αρχικής διαμόρφωσης ενός μπάνιου ακόμη και με μπορομπετόν (άλφα μπλοκ), είναι επίσης ιδιαίτερα πρακτικός αφού το σημείο μπορεί να διαμορφωθεί έτσι που ο τοίχος να περιλαμβάνει ανοιχτούς ή κλειστούς αποθηκευτικούς χώρους. 

Γενικά οι εκ των υστέρων χτιστές κατασκευές είναι ένας τρόπος να αποκτήσει πολύ πιο μοντέρνα αισθητική αλλά να γίνει και πολύ πιο λειτουργικό ένα παλιό μπάνιο κλασσικής διαμόρφωσης. 

Το ξύλο είναι επίσης ένα υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν διαχωριστικό στον χώρο του μπάνιου, ακόμη και σε συνδυασμό με γυαλί, με πολλές διαφορετικές μορφές ανάλογα με το αν πρόκειται για ένα μοντέρνο ή περισσότερο κλασικό/παλιό μπάνιο.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ