2023-01-10 19:00:03
Φωτογραφία για ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΊΧΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.      Η Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου Βόνιτσας, διαχρονικά αλλά και ειδικά στις συνθήκες που προέκυψαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, τοποθετείται από θέση αρχών.

Η διαδικασία εκλογής Προέδρου (όπως και των άλλων θέσεων του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των επιτρόπων) είναι κορυφαία διαδικασία του Συμβουλίου.

Θα έπρεπε να είναι δημοκρατική, να αποτυπώνει τους πραγματικούς συσχετισμούς όπως καταγράφηκαν από τους ψηφοφόρους στις δημοτικές εκλογές.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, με νόμους όλων των κυβερνήσεων, έχουν σχεδόν εξαφανιστεί τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά της διαδικασίας καθώς (μεταξύ των άλλων) ο πρόεδρος, στην ουσία, ορίζεται από τη παράταξη του δημάρχου, μετατρέποντας το πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σε πρόεδρο του δημάρχου. Καθώς διορίζεται ουσιαστικά από τον δήμαρχο και δεν εκλέγεται από το Δημοτικό Συμβούλιο (απλά επικυρώνεται τυπικά).


Πρόκειται για μια διαδικασία στιγματισμένη από τον αντιδημοκρατικό, απαράδεκτο νόμο για τη εκλογή προέδρου των Δημοτικών Συμβουλίων που ψήφισαν, στήριξαν και εξελίσσουν όλο και πιο αντιδημοκρατικά, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Με ενιαία στρατηγική τον εκάστοτε κυβερνητικό έλεγχο της τοπικής διοίκησης και τη παραπέρα εργαλειοποίηση της στα χέρια του κεντρικού κράτους και της πολιτικής του, ανεξάρτητα ποιος βρίσκεται στη διακυβέρνηση, αποδεικνύοντας ότι δήμοι, περιφέρειες αποτελούν το κράτος στη τοπική διάσταση του και όχι "αυτοδιοίκηση".

Για τους παραπάνω πολιτικούς λόγους, κάνουμε γνωστό ότι δεν συμμετέχουμε στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου-Βόνιτσας, όπως δεν συμμετείχαμε από θέσεις αρχής και στην προηγούμενη ψηφοφορία για την εκλογή του απερχόμενου προέδρου.

ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΝΩΝΤΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ


8/1/2023

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ