2023-01-23 19:23:28
Φωτογραφία για Από ένα παλιό τραπέζι σε ένα πολύ ιδιαίτερο γραφείο
Παλιό, κλασικό και σχετικά "μουντό" τραπέζι κουζίνας με συρτάρια, στο στυλ των "σουηδικών" επίπλων που ήταν πολύ δημοφιλή την δεκαετία του ΄80. Από τα κομμάτια που συχνά βρίσκει κανείς στα καταστήματα παλιών - μεταχειρισμένων επίπλων ή ακόμη και πεταμένα δίπλα σε κάποιον κάδο να περιμένουν ...μια δεύτερη ευκαιρία. 

Με μικρό κόστος και όχι μεγάλο κόπο ένα τέτοιο τραπέζι μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα πολύ ιδιαίτερο και λειτουργικό έπιπλο, όποιο τρόπο επεξεργασίας - βαψίματος και αν επιλέξετε τόσο για την κεντρική του επιφάνεια όσο και για τα πόδια. 

Στην συγκεκριμένη μετατροπή έχει επιλεγεί η διατήρηση του φυσικού χρώματος του ξύλου στο καπάκι του τραπεζιού και το βάψιμο του υπόλοιπου μέρους. 

Πρώτο στάδιο της διαδικασίας το τρίψιμο της κεντρικής επιφάνειας με τριβείο, έτσι ώστε να αφαιρεθεί πλήρως το λούστρο και να μην είναι πλέον εμφανείς οι έντονες φθορές. 


Ακολουθεί το πέρασμα με βερνίκι εμποτισμού ξύλου σκούρας απόχρωσης, αρχικά με πανί και στην συνέχεια 1-2 ακόμη χέρια με πινέλο.  

Το βάψιμο επίπλων είναι  μια άκρως δημιουργική διαδικασία και έπιπλα με μικρές επιφάνειες, όπως τα πόδια ενός τραπεζιού, είναι κατάλληλες και για  ...πειραματισμούς με τα χρώματα το αποτέλεσμα των οποίων εύκολα αποκαθίσταται αν η απόχρωση που δοκιμάσαμε δεν μας αρέσει τελικά. 

Εμείς προσωπικά θα προτιμούσαμε το μπλε στα πόδια σε συνδυασμό με το σκούρο ξύλο στην κεντρική επιφάνεια, πάντως και το λευκό που τελικά επιλέχθηκε είναι εξίσου καλαίσθητο. 

Για το βάψιμο ενός τέτοιου τραπεζιού χρειάζεται πολύ μικρή ποσότητας ενός ποιοτικού χρώματος κιμωλίας που εφαρμόζεται χωρίς καμιά προεργασία,  ακόμη και σε λουστραρισμένο ξύλο, και για την αλλαγή σε λευκό από το φυσικό χρώμα του ξύλου απαιτούνται 2-3 χέρια χρώματος. 

Για φινίρισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί διαφανές κερί ή προστατευτικό βερνίκι. 

Τελευταία αλλαγή αυτή στα πόμολα των συρταριών, που πάντα σε έπιπλα που διαθέτουν συρτάρια - ντουλάπια καθορίζουν την τελική μορφή και την γενική αισθητική του επίπλου.  

Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ κομψό και λειτουργικό γραφείο που μπορεί να "σταθεί" σε κάθε χώρο ανεξάρτητα από το γενικό του διακοσμητικό στυλ, ανάλογα με την καρέκλα και τα υπόλοιπα στοιχεία που θα πλαισιωθεί. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

thriftdiving.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ