2023-03-07 00:48:18
Φωτογραφία για Από ένα παλιό φθαρμένο έπιπλο σε ένα πολύ ξεχωριστό τραπέζι
Ο συνδυασμός διαφορετικών αποχρώσεων στο ίδιο έπιπλο είναι ένας πολύ ιδιαίτερος τρόπος βαψίματος επίπλων διαφόρων τύπων και οι διαγώνιες ρίγες μια τεχνική που μπορεί να προσδώσει πολύ ιδιαίτερη όψη κυρίως σε έπιπλα μεγάλης επιφάνειας, όπως ένα ξύλινο τραπέζι.  

Στην εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνικής παραπάνω από το μισό της  επιτυχίας είναι η γραμμογράφηση πάνω στην επιφάνεια του επίπλου, με αχνές μολυβιές, του σχεδίου που θα έχουν οι ρίγες που στην συνέχεια θα βαφτούν με διαφορετικά χρώματα με την βοήθεια αυτοκόλλητης ταινίας.

Στο συγκεκριμένο φθαρμένο ξύλινο τραπέζι έχουν χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά χρώματα αλλά και βερνίκι ξύλου σε διαφορετικές αποχρώσεις, για την δημιουργία ενός πολύ ιδιαίτερου και όμορφου σχεδίου. 

Η επιφάνεια του παλιού τραπεζιού έχει αρχικά περαστεί με γυαλόχαρτο ή τριβείο, ώστε να λειανθεί και να είναι ομοιόμορφη χωρίς φθορές, κάτι που θα αλλοίωνε την τελική όψη του επίπλου ειδικά στα σημεία που έχει χρησιμοποιηθεί βερνίκι, ενώ τα πόδια έχουν βαφτεί σε μαύρο χρώμα.  


Το πλαίσιο περιμετρικά της κεντρικής επιφάνειας του τραπεζιού είναι ένα στοιχείο που αναδεικνύει ιδανικά το βάψιμό του με τον συγκεκριμένο τρόπο και με ξύλινα πηχάκια μπορεί επιπρόσθετα να προστεθεί σε κάθε τραπέζι με ίσιο - επίπεδο τελείωμα. 

Είτε χρησιμοποιηθούν ακρυλικά χρώματα για ξύλο είτε χρώματα κιμωλίας μετά την ολοκλήρωση του βαψίματος και το στέγνωμα της επιφάνειας θα πρέπει να περαστούν 2-3 στρώσεις με διαφανές προστατευτικό βερνίκι. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

homesteady.com

facebook.com/nihalhassancrafts
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ