2023-03-20 07:30:10
Φωτογραφία για Στο ύψος των 0 € μέχρι τώρα οι προφορικές εργασίες της παρούσης δημοτικής αρχής, που συνηθίζονταν στο πρόσφατο παρελθόν να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη για έκδοση διαταγών πληρωμής.
Η δημοτική αρχή Τριανταφυλλάκη, τρέχει ήδη 3,5 χρόνια που έχει την ευθύνη διοίκησης του Δήμου Ξηρομέρου και θέλουμε να επισημάνουμε ένα γεγονός, που προσωπικά το θεωρούμε πολύ σημαντικό...... Ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία διαταγή πληρωμής από την Δικαιοσύνη για εργασίες, προμήθειες και υπηρεσίες, που να έγιναν με προφορικό τρόπο, όπως κατά κόρον γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια.

Η τέως διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου, μας είχε συνηθίσει σε ένα «φαινόμενο». Τις προφορικές εργασίες, προμήθειες και υπηρεσίες, που οδηγούνταν στην Δικαιοσύνη για έκδοση διαταγών πληρωμής.

Μιλάμε για εργασίες, προμήθειες και υπηρεσίες, χωρίς εγγραφή στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό(!!!), χωρίς να έχουν περάσει από Οικονομική Επιτροπή(!!!), χωρίς να είναι εις γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου(!!!), χωρίς πρωτόκολλα παραλαβής(!!!), χωρίς κανένα έλεγχο, όπου κανείς δεν μπορεί να βρει και να ελέγξει τίποτα, απλά είχαν δοθεί οι εντολές προφορικά(!!!).


Η διαδικασία πληρωμής ήταν οι ενδιαφερόμενοι να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη με σύμφωνη γνώμη και σε συνεννόηση με το Δήμο Ξηρομέρου, ο οποίος φρόντιζε να αποδέχεται και να βεβαιώνει την οφειλή με μία απλή υπεύθυνη δήλωση(!!!), κατόπιν να βγαίνει διαταγή πληρωμής και ο Δήμος σε τελική φάση μέσω νομικής γνωμοδότησης Δικηγόρου, να μην ασκεί ανακοπή επί της διαταγής πληρωμής.

Με αυτό τον τελείως αδιαφανή τρόπο, εμείς την προηγούμενη 5ετία καταφέραμε να καταγράψουμε 23 προφορικές αναθέσεις συνολικού ποσού 675.216,13 €, ένα ποσό τεράστιο για το μέγεθος του Δήμου μας.

Για όλη αυτή την κατά σύστημα αδιαφανή και εκτός του συνήθους διαδικασία (δεν έγινε μία, δύο, άντε τρεις φορές ή λίγο παραπάνω), δεν έχει δοθεί ποτέ, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ή οπουδήποτε αλλού, μία πολιτική εξήγηση από τους εκπροσώπους της τέως δημοτικής αρχής, τουλάχιστον από ευθιξία.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι 232.565,76 € προφορικές εργασίες, παρουσιάστηκαν ξαφνικά μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στις 26 Μαΐου 2019!!!

Τον Σεπτέμβριο του 2020 σας ενημερώσαμε ότι όλα τα σχετικά στοιχεία για την συγκεκριμένη στρεβλή διαδικασία, που στον Δήμο Ξηρομέρου έγινε καθεστώς, συνήθεια και θεσμός, έχουν δοθεί στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ώστε αυτοί να κρίνουν αν όλα έχουν καλώς ή όχι (δείτε εδώ) και να αναζητηθούν, αν υπάρχουν, άλλου είδους ευθύνες εκτός από τις αυταπόδεικτα πολιτικές ευθύνες. Είναι κάτι που ανακοινώθηκε επίσημα εντός του Δημοτικού Συμβουλίου και ήταν προγραμματική δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η Δικαιοσύνη κινούνται στη χώρα μας πολύ αργά και έχουμε δει τέτοιες υποθέσεις, να εξετάζονται μετά από παρέλευση 10ετίας και τίποτα να μην βγαίνει τις περισσότερες φορές και όλα να έχουν καλώς.

Τις πολιτικές ευθύνες στην τέως διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου, τις απέδωσαν με την ψήφο τους οι πολίτες του Ξηρομέρου στις εκλογές του 2019 και φυσικά η τέως διοίκηση ποτέ δεν βρήκε το θάρρος να τις αναλάβει και να εξηγήσει οτιδήποτε γι αυτό το δυσάρεστο «φαινόμενο». Όπως προείπαμε δεν έχει πει ποτέ λέξη, ούτε σήμερα οι δημόσια αρθογραφούντες, που στήριξαν και στηρίζουν την τέως διοίκηση. Το συγκεκριμένο θέμα δεν το ακουμπάνε ποτέ, δεν το αναφέρουν, σα να θέλουν να ξεχαστεί, σα να μη συνέβη ποτέ.

Φαίνεται λοιπόν ότι αυτό το απαράδεκτο «φαινόμενο» ευτυχώς και άμεσα σταμάτησε από την σημερινή διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου, που ήταν το πρώτο και το άμεσο που οφείλονταν να γίνει και έγινε, για χάρη της διαφάνειας και του συμφέροντος των δημοτών και φυσικά εννοείται ότι, αυτή η κατά σύστημα και με σχέδιο διαδικασία της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Ξηρομέρου, ήταν πρόδηλα αδιαφανής και πολιτικά καταδικαστέα.
mytikaspress
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ