2023-03-22 22:08:43
Φωτογραφία για Τα συμφέροντα των χορηγών του «επιτελικού κράτους»  και οι ιδεοληψίες των «αρίστων» ιδιωτικοποίησαν το Νερό!
Στον απόηχο του θρήνου για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη και ξημερώνοντας η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, ο Κ. Μητσοτάκης και όλοι οι βουλευτές του υπερψήφισαν πολυνομοσχέδιο του Υ.Π.ΕΝ. με το οποίο περιέρχεται η μεταφορά της διαχείρισης του νερού και των απορριμμάτων σε Ρυθμιστική Αρχή.. Αυτός ο νόμος αποτελεί ουσιαστικά προάγγελο της ιδιωτικοποίησης του Νερού καθώς θεσμοθετεί την υποβάθμιση των ενεργειακών κοινοτήτων, περιέχει πλήθος διατάξεων εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας και των περιοχών Natura2000, παράλληλα με την νομοθέτηση πληθώρας φωτογραφικών διατάξεων και εξυπηρετήσεων. Έτσι με πληθώρα αντισυνταγματικών ρυθμίσεων, η κυβέρνηση εγκαταλείπει τον έλεγχο ενός αγαθού απαραίτητου για τη ζωή.

Είναι πρόκληση, είναι ειρωνεία η κυβέρνηση να επιλέγει αυτή την ημέρα για να θεσπίσει διατάξεις που θα περιορίσουν την πρόσβαση των πολιτών στο νερό. Την ίδια ημέρα μάλιστα που το ΣτΕ κάλεσε τη Διοίκηση να συμμορφωθεί με παλαιότερες δικαστικές αποφάσεις και να επιστρέψει τις μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο στο Δημόσιο.


Οι κοινωνικά σκληρές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη αμφισβητούν την ελεύθερη πρόσβαση σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας αφού θα έχουν πρόσβαση όσοι πληρώνουν με κριτήριο των υπηρεσιών μόνο το κέρδος και όχι το κοινό και δημόσιο όφελος. Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα και όλοι βλέπουμε ότι αυτή η εμμονή δημιουργίας κέρδους μέσω της ιδιωτικοποίησης όλων των υπηρεσιών είναι επικίνδυνη για την κοινωνία, για την ασφάλεια της χώρας. Αν ιδιωτικοποιηθεί το νερό, ο πολίτης θα το πληρώνει πιο ακριβά και τα στάνταρ υγιεινής και ασφάλειας θα είναι πολύ πιο χαμηλά.

Ο βουλευτής της ΝΔ στη Λευκάδα κ. Καββαδάς για άλλη μια φορά ύψωσε την δεξιά του, έτσι «για το καλό μας». Προβλέπουμε το επόμενο διάστημα να ξεκινήσει πάλι εξορμήσεις (αφού τελειώσουν οι προηγούμενες «ενημερωτικές» για το μπάχαλο που δημιούργησε με όσα ψήφισε για τους δασικούς χάρτες), προκειμένου να «πείσει» πόσο αγωνίστηκε, κοπίασε και συγκρούστηκε για το ….συμφέρον μας, ιδιωτικοποιώντας το Νερό, το οποίο όμως θα μας …διαβεβαιώσει ότι ιδιωτικοποίησε ο ….ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!

Η δημοτική αρχή απέναντι και στη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της χώρας, για ακόμη μία φορά έδειξε κατώτερη των αυτοδιοικητικών-κοινωνικών περιστάσεων, ακολουθώντας τη γνωστή τακτική των σκοπιμοτήτων, όπως εξάλλου πράττει συνεχώς από το Σεπτέμβρη 2019.

Σε ότι αφορά την αντιπεριφέρεια Λευκάδας είναι προφανές ότι αυτά τα κοινωνικά ζητήματα δεν την ενδιαφέρουν, δεν την αφορούν και δεν τα ακουμπά.

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα του Νερού και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου χθες, ήρθε η στιγμή να πούμε: Φτάνει πια, ως εδώ. Η ιδιωτικοποίηση του νερού δεν θα γίνει αποδεκτή.

Κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πως μόνο μία ισχυρή πολιτεία μπορεί να ασκήσει δημόσιο έλεγχο και εποπτεία των υπηρεσιών ύδατος και να εξασφαλίσει καθολική πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας νερό.

Δεσμευόμαστε ότι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση του τόπου, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, θα ακυρώσει τη Ρυθμιστική Αρχή, κυρίως όμως θα ακυρώσει κάθε πρόθεση για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Λευκάδα, 22/3/2023

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. Λευκάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ