2023-03-24 23:26:16
Φωτογραφία για Από το κανάλι μου στο youtube: Πως ετοιμάζω αφέψημα φύλλων ελιάς, ώστε να αξιοποιήσω στο έπακρο την πολύτιμη oleuropein
Συ δ’ ευτύχει, ω ελαία!

Αφθόνως τους καρπούς σου

δίδε πάντα εις ημάς

και ’γω ευγνωμόνως πάλιν

θέλει σε υμνήσω.» Ανδρέα Κάλβου «Ωδαί»

Η oleuropein σαν φαρμακευτικό σκεύασμα

Τα απροσδόκητα οφέλη και οι μοναδικές ιδιότητες της oleuropein καθιστούν τα φύλλα της ελιάς,

το αγνό παρθένο ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές -οι οποίες πρέπει να “κρατούν” την πίκρα τους – απαραίτητα και αναντικατάστατα τρόφιμα για την προαγωγή της ανθρώπινης υγείας.

Παρά τα πολλά οφέλη της, όμως  η oleuropein ως φαρμακευτικό σκεύασμα, μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις σε ορισμένα άτομα.

Η oleuropein μπορεί να επιδεινώσει τη χαμηλή αρτηριακή πίεση σε άτομα που έχουν ήδη χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Η oleuropein αλληλεπιδρά με άλλα φαρμακευτικά φάρμακα που έχουν σχεδιαστεί για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης ή τη ρύθμιση του διαβήτη.


Οι ασθενείς θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν από τη χρήση oleuropein για θεραπευτικούς σκοπούς και να ενημερώνουν τον γιατρό τους για κάθε φάρμακο που χρησιμοποιούν, προκειμένου να αποφευχθούν οι πρόσθετες ή ανταγωνιστικές αλληλεπιδράσεις και οι παρενέργειες χημικών φαρμάκων και βοτανικών συμπληρωμάτων.

   Και οι μελέτες για μια πιο ολοκληρωμένη κατανόηση των κυτταρικών δικτύων που εμπλέκονται στις ποικίλες προστατευτικές επιδράσεις της oleuropein συνεχίζονται Παρακολουθείστε το βίντεό μου και αν σας ενδιαφέρουν και αγαπάτε τα βότανα και τη φύση εγγραφείτε στο κανάλι μου για να εξερευνήσουμε μαζί τον μαγικό αυτό κόσμο!

Το κανάλι μου είναι:https://www.youtube.com/channel/UCQVy7v3Oz2YKcn4_8Z6MYgQ

                 
thalia/ntina
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
30 Παραδοσιακές αυλές
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
30 Παραδοσιακές αυλές
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ