2023-05-12 16:17:53
Φωτογραφία για Δυνατό μήνυμα νίκης και αλλαγής από τη μεγαλειώδη παρουσία των πολιτών του Μεσολογγίου στην ομιλία του Θάνου Μωραΐτη



Ο Θάνος Μωραΐτης φανερά συγκινημένος από το κλίμα ενθουσιασμού και νίκης που επικρατούσε, μέσα στην ασφυκτικά γεμάτη από εκατοντάδες πολίτες αίθουσα του Ξενοδοχείου Liberty,...... ξεκίνησε την ομιλία του απευθύνοντας θερμό χαιρετισμό στον δημοκρατικό λαό της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου, την οποία χαρακτήρισε παγκόσμιο σύμβολο των αγώνων για ελευθερία και ανεξαρτησία και πόλη της πνευματικής αναγέννησης του έθνους και του πολιτισμού μας.

 

Στη συνέχεια ο Θάνος Μωραΐτης εξέφρασε την άποψη ότι οι κάλπες της 21ης Μαΐου είναι ιδιαίτερα κρίσιμες καθώς θα κρίνουν όχι μόνο την επόμενη τετραετία αλλά και το μέλλον της χώρας και μετέφερετο μήνυμα που εισπράττει από την κοινωνία, η οποία λέει «Ως εδώ. Δεν πάει άλλο. Ως εδώ με το καθεστώς Μητσοτάκη, το παρακράτος, την ακρίβεια, τα κοράκια των funds, την ασυδοσία των τραπεζών και τη λεηλασία των νοικοκυριών και της μεσαίας τάξης. Γι’ αυτό στις 21 του Μάη ο ελληνικός λαός θα γυρίσει την πλάτη στην αδικία και θα δώσει ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στον Αλέξη Τσίπρα για προοδευτική κυβέρνηση και Δικαιοσύνη παντού».

 

Ο κ. Μωραΐτης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη λέγοντας ότι η επιτελική κυβέρνηση των… μούφα αρίστων και των φιλελεύθερων αντικρατιστών ήρθε στην εξουσία με σημαία της τη μεσαία τάξη, το μικρό και αποτελεσματικό κράτος, την ανάπτυξη για όλους και μέσα σε τέσσερα χρόνια απέτυχε σε όλα. Στην πανδημία, στην ενεργειακή κρίση και στην ακρίβεια. Καταρράκωσαν το κράτος δικαίου με τις υποκλοπές ενώ η«ψηφιακή Ελλάδα 2.0» κατέρρευσε με  το πιο τραγικό τρόπο στο έγκλημα της τραγωδίας των Τεμπών.Έπεσαν με τα μούτρα στον δημόσιο κορβανά με ρεκόρ μετακλητών, έδωσαν 10 δισ.απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς και ημετέρους και κατάντησαν τη μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια.

Επί Μητσοτάκη η Ελλάδα έγινε ξανά το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Οδηγούν τη χώρα σε περιπέτειες, όπως έκαναν και τότε που την πτώχευσαν, αδιαφορώντας για τις προειδοποιήσεις. Το δημόσιο χρέος ξεπέρασε τα 400 δις, δηλαδή αυξήθηκε κατά 44 δισ.  και το ιδιωτικό στα 260, αυξημένο κατά 40 δισ. το οποίο αν δεν ρυθμιστεί άμεσα,  πάνω από 700 χιλιάδες σπίτια θα περάσουν στα funds τα οποία θα θησαυρίσουν πουλώντας τα σε δήθεν επενδυτές. Γιατί αυτό είναι το μοντέλο ανάπτυξης Μητσοτάκη. Επενδυτικός οπορτουνισμός και μεταπρατικός παρασιτισμός νεοφιλελεύθερης μπανανίας», είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Μωραΐτης.

 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μωραΐτης αναφερόμενος στις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης προς τους νέους είπε ότι «Ο κ. Μητσοτάκης μέσα τον πανικό του, καθώς μάλλον η ψαλίδα ψαλιδίζεται μέρα με τη μέρα, αντί να τους δώσει όραμα και προοπτική, υπόσχεται προεκλογικά 150άρια. Νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξαγοράσει την απόγνωση και την οργή των νέων ανθρώπων αλλά στις 21 Μαΐου θα πάρει την απάντηση που του ταιριάζει» και κάλεσε τη νεολαία να δώσει μαζικά ραντεβού με το μέλλον της στις κάλπες!

 

Σύμφωνα με τον Θάνο Μωραΐτη μέσα στις επόμενες δέκα μέρες θα κριθεί το μέλλον της χώρας καθώς αν ο κ. Μητσοτάκης ξαναγίνει πρωθυπουργός, τότε η αδικία, το παρακράτος και η οικογενειοκρατία, από θλιβερή παρένθεση θα γίνουν μόνιμη κανονικότητα.

«Αν ο πρωθυπουργός των κοριών, των γαλάζιων ακρίδων, της ακρίβειας, των Τεμπών και των περισσότερων νεκρών ανά εκατομμύριο από κορωνοϊό στην Ευρώπη, ξανακερδίσει τις εκλογές, τότε αυτό που ζήσαμε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που έρχεται.

Η σκληρή λιτότητα, η αδικία και το βαθύ παρακράτος θα γίνουν οριστικά και επίσημα η ιδεολογία του νέου επιτελικού κράτους Μητσοτάκη». Γι΄ αυτό, όπως τόνισε, έχουμε χρέος απέναντι στην πατρίδα και το μέλλον των παιδιών μας να μην το επιτρέψουμε.

 

Στη συνέχεια παρουσίασε το «Συμβόλαιο για την Αλλαγή», λέγοντας ότι «απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που επί τέσσερα χρόνια έκανε την αδικία σημαία της, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μιλάει για Δικαιοσύνη Παντού.

Με άμεσα μέτρα στήριξης της κοινωνίας από τις πρώτες κιόλας 50 μέρες: Με αύξηση των μισθών και των εισοδημάτων, μείωση των τιμών, ρύθμιση των χρεών και αποτελεσματικό, κοινωνικό κράτος.

Με ΠΝΠ από την πρώτη κιόλας μέρα με αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, μείωση του ΦΠΑ στο 6% στα τρόφιμα και 0% ΦΠΑ σε γάλα, ψωμί και παιδικές τροφές, μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα και κατάργηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια».

 

Σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου ειδικότερα, οι οποίοι τόσο  δοκιμάστηκαν σκληρά από την ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Θάνος Μωραΐτης υπογράμμισε ότι το Συμβόλαιο για την Αλλαγή προβλέπει κατάργηση του ΕΦΚ για το αγροτικό και κτηνοτροφικό πετρέλαιο, επιδότηση στην αγορά ζωοτροφών και λιπασμάτων, χορήγηση πιστώσεων έως 25.000 ευρώ με την εγγύηση του Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης και προστασία της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης από πλειστηριασμούς.

 

Αναφερόμενος στον νομό Αιτωλοακαρνανίας είπε ότι μπορεί να γίνει το πρότυπο του νέου παραγωγικού μοντέλου που έχει στο πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.  αξιοποιώντας τους πλούσιους φυσικούς πόρους και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας.

 

Στη συνέχεια ο Θάνος Μωραΐτης έκανε αναλυτική αναφορά και προτάσεις για τα προβλήματα του Μεσολογγίου, δεσμευόμενος ότι η  νέα προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας που θα προκύψει από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, θα αποκαταστήσει τις αδικίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο δήμο Μεσολογγίου με πολύ συγκεκριμένα μέτρα όπως:

- Στελέχωση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, που αποτελεί πυλώνα της δημόσιας υγείας για τη μισή σχεδόν Αιτωλοακαρνανία από τη Ναύπακτο μέχρι το Ξηρόμερο.

- Ενίσχυση της Γεωπονικής Σχολής, σύμφωνα με όσα είχαν δρομολογηθεί το 2019. Με προσλήψεις μονίμων καθηγητών, που δεν έγιναν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγώντας την πανεπιστημιακή σχολή σε απαξίωση.

- Στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, ιδίως των παραγωγών της ελιάς καλαμών που πουλούν πλέον σε εξευτελιστικές τιμές τη σοδειά τους.

- Ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών με τη νέα δημοτική αρχή για την ουσιαστική λειτουργία της μαρίνας.

-  Αξιοποίηση του στρατοπέδου.

- Σταμάτημα κάθε σκέψης για την ιδιωτικοποίηση του νερού και της ΔΕΥΑΜ.

- Νέο καθεστώς λειτουργίας των ΤΟΕΒ της περιοχής, που βρίσκονται πλέον στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης.

 

Ο Θάνος Μωραΐτης έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι «στις δέκα μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές το σύστημα θα παίξει τα ρέστα του. Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε το νου μας. Τον  τίμιο αγώνα μας θα τον δώσουμε μόνο με τις δικές μας δυνάμεις, όπως ξέρει να κάνει η Αριστερά και η Δημοκρατική Παράταξη διαχρονικά.

Είναι δέκα μέρες που αξίζουν τον κόπο και τον χρόνο μας για το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας. Πρέπει να πάμε παντού γειτονιά – γειτονιά, πόρτα – πόρτα, μαγαζί – μαγαζί να μιλήσουμε με τον κόσμο για το Συμβόλαιο για την Αλλαγή.

Να δώσουμε παντού δυναμικά το παρών με τις ιδέες μας, τις προτάσεις και το πρόγραμμά μας. Να διαδώσουμε το μήνυμα ότι η δημοκρατική - προοδευτική παράταξη είναι εδώ.

Ενωμένη και Δυνατή με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ισχυρό ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα

Γιατί ΞΕΡΟΥΜΕ και ΜΠΟΡΟΥΜΕ να φέρουμε την ΑΛΛΑΓΗ με Δικαιοσύνη Παντού!

 


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ